1000 Words / Shutterstock.com

Nieuws Verenigd Koninkrijk

Thuisquarantaine leidt tot zorgen over voedseltekort

23 Juli 2021 - Kimberly Bakker

Lege schappen in de supermarkt. Aan het begin van de coronapandemie zagen we het regelmatig, zowel in Nederland als elders ter wereld. In het Verenigd Koninkrijk is dat beeld nu opnieuw zichtbaar. Door de grote hoeveelheid thuisquarantaines is de voedingsmiddelenindustrie ontregeld, en dat leidt tot grote zorgen over voedseltekorten.

In het Verenigd Koninkrijk zijn grote zorgen ontstaan over een eventueel voedseltekort als gevolg van de 'pingdemic'. Het is een samentrekking van de woorden 'pandemic' en 'pingen'. In één week tijd zijn in het land honderdduizenden inwoners via een officiële app 'gepingd'. Zij zouden in contact zijn geweest met iemand die positief is getest op het coronavirus en worden dus verzocht om in thuisquarantaine te gaan. Dat leidt tot personeelstekorten. Sky News meldt dat de toeleveringsketen begint te falen, onder meer omdat er geen vrachtwagenchauffeurs beschikbaar zijn. Ook de slachterijen kampen met een groot personeelstekort.

Het is al terug te zien in de winkels. Zo meldt Tesco een tekort aan waterflesjes te hebben en in andere winkels zijn geen groenten meer beschikbaar. Kwasi Kwarteng, minister van Economische Zaken, meldt in een bericht dat de situatie in de gaten gehouden wordt. Verder meldt de regering dat iedereen die volledig gevaccineerd is vanaf 16 augustus niet meer in zelfisolatie hoeft als ze naar boven komen bij het contactonderzoek.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden