Nestlé

Nieuws Plantaardig

'Elke tiende portie is straks plantaardig'

29 Maart 2021 - Redactie Foodbusiness

Tegen het jaar 2035 is elke tiende portie vlees, eieren, zuivel en zeevruchten die wereldwijd wordt geconsumeerd, gemaakt van een alternatieve eiwitbron. Dat stellen Boston Consulting Group en Blue Horizon in een nieuw rapport, genaamd 'Food for Thought: The Protein Transformation'. De waarde van de plantaardige markt stijgt daarmee naar minimaal €245 miljard.

De markt voor alternatieven van vlees, eieren, zuivel en zeevruchten groeit naar verwachting tegen het jaar 2035 naar een waarde van minimaal €245 miljard. Het betekent dat elke tiende portie dan gemaakt is van een alternatieve eiwitbron. Volgens Boston Consulting Group en Blue Horizon groeit de markt voor alternatieve eiwitten van de huidige 13 miljoen ton per jaar naar 97 miljoen ton in 2035. Daarmee behaalt het een aandeel van 11% in de proteïnemarkt. "Maar, als technologische innovaties en wet- en regelgeving meezitten, dan kan dat aandeel doorgroeien richting 22%."

Milieu als steunpilaar
Dat steeds meer ingezet wordt op alternatieve eiwitten komt onder meer door het positieve effect op het milieu.  "Alleen al de verschuiving naar plantaardige alternatieven voor vlees en eieren levert een vermindering op van 1 gigaton CO2 in 2035. Dit is gelijk aan het CO2-neutraal maken van Japan voor een jaar. Ook bespaart het 39 miljard kubieke meter water, genoeg om heel Londen 40 jaar lang van water te voorzien", zo staat in het rapport.

Daarnaast dragen deze alternatieve eiwitten bij aan een aantal belangrijke duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties, zoals verantwoorde consumptie en productie en het tegengaan van hongersnood.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nieuws Vlees & Eiwit

Kerry heeft primeur met hybride melk

Nieuws Vlees & Eiwit

Veganuary garandeert niet langer succes op vegamarkt

Analyse Vlees & Eiwit

Duits voedingsadvies risico voor alternatieve eiwitten

Interview Gerrit Van Gelder

'Consument wil nog altijd gezonde vleesvervanger'

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden