Achtergrond Retail

'Digitale schap is ook post-corona onmisbaar'

Alan Porter laat een plaatje zien op een website. 'Biologische tomaten staat er, maar die tomaten lijken verdacht veel op aardappelen.' Hij bedoelt maar: 'Dit is niet owning the digital shelf.' Porter is content strateeg en directeur productmarketing  bij softwarebedrijf Nuxeo. Volgens hem zijn bedrijven door de coronapandemie meer dan ooit gedwongen om te bedenken hoe ze online met hun klanten omgaan.
Lees verder

Nieuws voedselverspilling

Afwijkende paprika biedt kansen voor upcycling

Nieuws Melk

FrieslandCampina breidt PlanetProof verder uit

Interview Lekkerder bij de Boer

'Een boer verdient ook loon naar werken'

Nieuws Linda van Eekeres

Winst Südzucker daalt Q1 ondanks omzetstijging

Achtergrond Brood

Brood kopen bij de bakker of in de supermarkt?

Nieuws Varkens

Nederlander wil varkenshouder behouden

Achtergrond Coronacrisis

Hoe hard zijn tankshops getroffen door corona?

Achtergrond Mangosteen

Indonesië start strijd met Thailand in mangosteen

Nieuws Insecten

Eiwitshake met meelworm in plaats van melk?

Nieuws België

België zet in op promotie eigen producten

Nieuws Foodservice

Herstel in foodservice loopt wat vertraging op

Het herstel in de foodservice en horeca gaat iets langzamer dan eerder werd verwacht. Het later openen van de terrassen en de beperkte opening van de restaurants ligt hieraan ten grondslag. Dat maakte Rien de Koning van marktbureau Datlinq bekend tijdens een webinar. Uit de cijfers blijkt ook dat de cateraar het dit jaar het zwaartste krijgt, terwijl de thuisbezorgers de grote winnaars zijn van de coronacrisis.
Lees verder

'Koop je ons water, dan geef je een ander ook water'

Interview EARTH Water

Thema
duurzame-verpakkingen
Duurzaamheid. Het is een thema waar je niet meer aan ontkomt. De voedselproductie moet duurzamer en dat beseffen steeds meer bedrijven zich. Niet alleen in het primaire productieproces kan verduurzaamd worden, ook verpakkingen gaan op de schop. Tijd om daar op in te zoomen.

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief