Marco Schouten

Rijst

Opinie Marco Schouten

Hoe mooi is boer zijn? Maar die jeugd van tegenwoordig

Pas als ik beter kijk, zie ik het. We staan langs een met palmbomen omzoomd rijstterras in Noord-Vietnam. Uitgebloeide rijstvelden worden met een zeis gekortwiekt en jonge rijst wordt met razendsnelle bewegingen geplant. De boer die ons rondleidt wijst. Als ik nog eens goed kijk naar de mensen op het veld, valt het me op dat zonder uitzondering alle boeren en boerinnen oud zijn. Er is geen enkele jongere op het veld te zien. Bovendien valt het me op dat er overal tussen de rijstvelden hele stukken grond braak liggen. Vreemd en heel inefficiënt.
4 Oktober 2022
aardappelen pootgoed

Opinie Marco Schouten

Pootaardappelen uit Kenia tegen verkiezingsgeweld

Ben je van plan om in augustus naar Kenia te gaan? Beter niet doen. Het kleuradvies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken kleurt voor Kenia donkerrood.
24 Juni 2022
koffiebonen

Opinie Marco Schouten

Een duurzaam kopje koffie door de oorlog

Onder Keniaanse koffieboeren is er nu veel vraag naar biocompost en biokunstmest, omdat er een groot tekort is aan kunstmest. Dit is een direct gevolg van de Russische invasie in Oekraïne.
6 Juni 2022
Agriterra Marco Schouten

Interview Marco Schouten

'Hoge graanprijs heeft groot effect op Afrika'

Als één continent last heeft van de hoge graanprijzen dan is dat Afrika. Daarnaast heerst in de Hoorn van Afrika, met landen als Somalië en Sudan, de grootste hongersnood in jaren. Marco Schouten (52), sinds oktober vorig jaar CEO van ontwikkelingsorganisatie Agriterra, is net terug van een Afrikaanse trip.
9 Mei 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden