Sojaolie

Soja-olie

Analyse Grondstoffen

Termijnnotering soja-olie krijgt tik van extra crush

De termijnnotering van soja-olie heeft in de voorbije weken een tik gekregen vanwege extra persingen (crush) bij vrijwel alle grote verwerkers. Oorzaak is extra vraag naar biodiesel, maar ook meer consumentenvraag.
11 Maart 2024
soja Soja-olie

Analyse Grondstoffen

Sojaolie goedkoper door hogere productie in VS

Sojaolie is in de maanden sinds eind juli gestaag in prijs gedaald op de beurs in Chicago. Voornaamste reden is de steeds hogere prognose voor de nieuwe oogst. Het laatste WASDE-rapport van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) liet de prijs op de termijnmarkt nog verder omlaag gaan.
15 Januari 2024
Soja-olie

Analyse eetbare olie

Sojaolie blijft achter bij marktherstel

De prijzen van de meeste eetbare oliën hebben de prijsstijgingen bij minerale olie gevolgd na de aanval op Israël van afgelopen weekeinde. Sojaolie doet evenwel nog niet mee, niet op de beurs in Chicago en niet in China.
11 Oktober 2023
Soja-olie oliemolen

Analyse Grondstoffen

Sojaolie blijkt toch onderhevig aan prijsdruk

De koers van soja-olie staat sinds juli licht onder druk, vanwege een royale beschikbaarheid. Toch blijft soja-olie het stevigst geprijsd ten opzichte van andere 'grote' eetbare oliesoorten.
11 September 2023
Soja-olie

Analyse grondstoffen

Sojaolie vergroot afstand in prijs tot andere olie

De prijs van sojaolie is de laatste maanden relatief hoog gebleven ten opzichte van andere eetbare oliesoorten, en heeft het verschil zelfs nog uitgebouwd. Dit komt vooral door een beperktere beschikbaarheid dit jaar en een nog steeds goede vraag.
17 Juli 2023
Soja-olie

Nieuws Grondstoffen

Soja-olie verslaat ook palmolie qua prijs

Soja-olie is de laatste weken steeds goedkoper geworden, in zowel absolute zin als ten opzichte van andere eetbare oliesoorten zoals palmolie en zonnebloemolie. Voornaamste oorzaak is het grotere areaal sojabonen in met name de VS, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Landbouw in een recent bericht.
15 Mei 2023

Marktupdate Grondstof update

Turbulente week achter de rug op de tarwemarkt

Het blijven turbulente tijden op de granenmarkt. Vooral de tarweprijs maakte de afgelopen dagen flinke sprongen. Eerst naar beneden, maar daarna weer net zo makkelijk omhoog. Het prijsverloop van soja blijft daarentegen veel constanter. Dat is dan weer opmerkelijk te noemen als je het afzet tegen de prijsontwikkeling van sojaolie.
7 Juni 2022
zonnebloemolie

Analyse Plantaardige oliën

'Plantaardige oliën op korte termijn niet veel goedkoper'

De markt voor plantaardige oliën is niet eerder zo levendig geweest als afgelopen twee jaar. De wereldvoorraad is krap. Al met al worden daarom op korte termijn geen forse prijsverlagingen verwacht.
21 April 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden