Ceel Elemans

Rapport

Opinie Ceel Elemans

Meer werk maken van eerlijke productieketens

Na jarenlang werk van de Europese Commissie is de CSDDD-richtlijn die bedrijven verplicht tot meer aandacht voor mensenrechten en milieu in hun productie- en toeleverketens bijna een feit. Recent hebben de EU-lidstaten na aanvankelijk nieuw verzet alsnog een akkoord bereikt.
Eergisteren 09:25 uur
supermarkt inflatie kassabon

Opinie Ceel Elemans

Waarom stijgt voedselprijs, terwijl inflatie daalt?

Hoe komt het dat de voedselprijzen nog verder stijgen, terwijl de algemene inflatie al drie maanden op rij daalt? De inflatie in Nederland is nu voor het eerst na oktober 2021 lager dan de inflatie in de eurozone. De voedselprijzen zetten de stijgende trend echter nog voort blijkt uit recente cijfers van het CBS-cijfers.
19 Februari 2023
brood bakkerij

Opinie Ceel Elemans

Voedselketen krijgt veel duurzaamheid op het bord

In toenemende mate krijgen voedingsbedrijven, zowel nationaal als internationaal, regelgeving voor verduurzaming op hun bord. Op 5 januari (vandaag dus) is de Europese Corporate Sustainability Reporting Directive, de CSRD-richtlijn, in werking getreden. Deze richtlijn dwingt bedrijven nog scherper hun duurzaamheidsrapportages op te stellen en te publiceren.
5 Januari 2023
supermarkt inflatie voedselprijs

Opinie Ceel Elemans

Kostenstijgingen eenzijdig blokkeren niet houdbaar

Hoe lang houdt de stijging van de voedselprijzen nog aan? De boodschappen zijn ten opzichte van vorig jaar oktober 14% duurder geworden, zo blijkt uit data van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral duurdere voeding zorgde voor dit verhogend effect, aangedreven door de prijsverhogingen van brood, granen en zuivel.
9 November 2022
slachterij varkensvlees

Opinie Ceel Elemans

Arbeidskrapte vraagt om maximale creativiteit

Arbeidsmarktkrapte remt groei. Het personeelstekort vraagt maximale creativiteit in het boeien en binden van personeel om toekomstige groei veilig te stellen. Maar ook het gebruik van robots kan verlichting bieden. In deze blog delen koplopers hoe zij modern werkgeverschap inzetten om hun toekomstbestendigheid te beschermen. 
18 April 2022
data

Opinie Ceel Elemans

Investeren in cybersecurity is cruciaal

Cyberaanvallen nemen toe in aantallen en vernuftigheid. Uit onderzoek blijkt dat cybercriminaliteit op dit moment de belangrijkste bedreiging is voor bedrijfscontinuïteit. Hoe zit dat in de food- en agrisector?  
31 Januari 2022
energie zonnepanelen zonneenergie zonnepark

Opinie Ceel Elemans

We moeten allemaal aan de slag met duurzaamheid

De Europese Commissie heeft in juli de omvangrijke 'Fit for 55'-plannen gepresenteerd. Het doel: aangescherpte tussentijdse klimaatdoelen in 2030 realiseren: ten minste 55% minder CO2-uitstoot ten opzichte van 1990. Dat is hard nodig, want onlangs wees een rapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) nog op de gevolgen van klimaatverandering en wat er allemaal nog moet gebeuren.
14 Oktober 2021
Boerenbusiness

Opinie Ceel Elemans

Afzet voedingsbedrijven naar een nieuw evenwicht

Recent deed ING onderzoek naar de afzetmarkten van voedingsbedrijven als gevolg van de coronapandemie. In dit artikel belicht ik de essentie van dat onderzoek, benoem ik concrete voorbeelden en eindig ik met mijn verwachting over de ontwikkeling naar een nieuw evenwicht.
10 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden