Bedrijfsnieuws Starbucks

Cacao Hershey

Nieuws Kwartaalcijfers

Cijfers Q3: Hershey en Kikkoman

Van oudsher presenteren veel bedrijven rond deze tijd van het jaar hun kwartaalcijfers. Ook dit jaar is dat het geval. Vandaag staan chocoladefabrikant Hershey, Kikkoman dat sojasaus en andere Japanse ingrediënten maakt en koffieketen Starbucks op de agenda.
4 November 2022
koffiebonen

Analyse JDE Peet's en Starbucks

Koffiereuzen vergeleken: groeien op elkaars terrein

Koffiegiganten JDE Peet's en Starbucks presteerden beiden deze week hun kwartaalcijfers. Een uitstekend moment om beide bedrijven met elkaar te vergelijken/
4 Augustus 2022
Starbucks Coffee

Nieuws

Starbucks presteert boven verwachting

Starbucks heeft in het derde kwartaal van zijn lopende boekjaar beter gepresteerd dan verwacht. Dit meldde de Amerikaanse koffieketen dinsdag na de beurs.
3 Augustus 2022
Starbucks Coffee

Nieuws Starbucks

Starbucks overweegt vertrek uit VK

Britse media melden dat Starbucks overweegt haar ondernemingen in het Verenigd Koninkrijk van de hand te doen. Het bedrijf zou dit willen doen in reactie op de toegenomen concurrentie en het veranderende consumentengedrag. Een officieel verkoopproces zou nog niet in gang zijn gezet.
18 Juli 2022
Starbucks Coffee

Nieuws Oorlog Oekraïne

Ook koffieketen Starbucks trekt zich uit Rusland terug

Na McDonald's en legio andere bedrijven heeft ook de Amerikaanse koffieketen Starbucks besloten zich volledig uit Rusland terug te trekken. Alle 130 Russische vestigingen van Starbucks in Rusland worden gesloten.
24 Mei 2022
melk Starbucks Coffee koffiebonen

Analyse Kwartaalcijfers

Recordbrekend Starbucks focust op drive thru winkels

Starbucks heeft over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar een recordomzet behaald van US $7,6 miljard. Dit is 15% meer dan over dezelfde periode - december tot en met februari - van het vorige boekjaar. Toch is het niet alles goed wat er blinkt bij de Amerikaanse koffieketen. 
4 Mei 2022
Starbucks Coffee Bas Rietvelt

Interview Starbucks Nederland

'Starbucks heeft over vijf jaar 50 nieuwe winkels'

Afgelopen twee jaar was het hollen en stilstaan bij Starbucks. De keten had ‘geluk’ dat het in de lockdowns slechts een korte periode moest sluiten, daarna kon overgestapt worden op takeaway. “Toch was dat een pleister op de wond”, licht general manager Bas Rietvelt toe. “Het was een pijnlijke periode, maar het is goed om te zien dat de markt zich nu wat herstelt.”
15 April 2022
Starbucks Coffee

Analyse Kwartaalcijfers

Inflatie en arbeid de uitdagingen voor Starbucks

De Amerikaanse koffieketen Starbucks heeft last van de uitdagingen die coronapandemie met zich meebrengt. Het concern moet de inflatie zien te beteugelen, kampt met logistieke problemen in de bevoorrading en ziet de loonkosten op een moeilijke arbeidsmarkt oplopen.
3 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden