Sojaprijzen

supermarkt Spanje

Nieuws Grondstoffen

Graan zet toon bij dalende voedselprijzen

Voedselprijzen kenden in februari opnieuw een neerwaartse trend, zo blijkt uit de laatste publicatie van de Wereldvoedselorganisatie (FAO). De voedselprijsindex van FAO bedroeg in februari van dit jaar 117,3 punten, een daling van 0,9 punten (0,7%) ten opzichte van het herziene niveau van januari.
8 Maart 2024
graanexport

Analyse Grondstoffen

Europese tarwe-export blijft achterlopen

De Europese graanexport blijft achterlopen door concurrentie uit het Zwarte Zeegebied en een zwakke mondiale vraag naar tarwe. Ook Rusland heeft daar hinder van en ziet zijn tarwe-export ook aanzienlijk verminderen. In de VS komt wintergraan redelijk de winter door.
31 Januari 2024
sojaoogst

Marktupdate Grondstoffen

Agrarisch grondstoffen laten gemengd beeld zien

Op de granenmarkt bracht het Wasde-rapport van het USDA, dat vrijdagavond Nederlandse tijd uitkwam nieuws. De tarwe-eindvoorraad is verlaagd met 500.000 ton en is daarmee de kleinste sinds seizoen 2015/16. Voor de Braziliaanse sojaoogst werd maar een beperkte aanpassing gedaan, terwijl daar door de extreme start van het groeiseizoen wel het een en ander loos is. Ruwe olie kreeg juist steun uit onverwachte hoek.
11 December 2023
dollar

Markt Starter Grondstoffen

Zwakke dollar duwt koffie en suiker omhoog

Sojahandelaren kijken uit naar de regeerperiode van de nieuw gekozen rechtse president Javier Milei in Argentinië. Een zwakke munt duwt de prijzen van koffie en suiker omhoog. Ook verschijnt vandaag het nieuwe WASDE-rapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA).
8 December 2023
tarwe - agri

Markt Starter Grondstoffen

Rode cijfers op markten grondstoffen, op tarwe na

China krijgt geen genoeg van Amerikaanse tarwe, de suikerprijs maakt een duikvlucht dankzij goede oogstprognoses in Brazilië. Weersverwachtingen blijven de sojakoers domineren en de olieprijs blijft dalen. Dit is de Markt Starter van donderdag 7 december 2023.
7 December 2023
soja - food

Markt Starter Grondstoffen

Braziliaanse sojaboeren hopen op regen

China heeft zin in Amerikaanse tarwe, in Brazilië wachten koffie- en sojaboeren op regen. Zwakkere plantaardige oliën nemen palmolie mee in hun val en de gasprijs blijft maar dalen. Dit is de Markt Starter van 6 december 2023.
6 December 2023
china tarwe

Markt Starter Grondstoffen

Verenigde Staten verkoopt zeer veel tarwe aan China

Een recordverkoop tarwe aan China stuwt de prijs hoger, in Brazilië wordt vol verwachting naar de lucht gekeken. Ondanks de kou krimpt de gasvoorraad nauwelijks en hoewel de OPEC+ d productie verlaagt, daalt de olieprijs. Dit is de Markt Starter van 5 december 2023.
5 December 2023
FrieslandCampina soja - agri

Markt Starter Grondstoffen

Goed weer resulteert in lagere sojaprijzen

Verbeterde exportvooruitzichten stuwden de tarweprijs hoger. Soja daalt door goede weersverwachtingen, ook suiker en koffie zijn goedkoper. Dit is de Markt Starter van 4 december 2023.
4 December 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden