Bedrijfsnieuws Arla Foods

Arla Foods

Nieuws Ondernemen

Arla investeert in mozzarella in volle markt

Arla Foods investeert ondanks een huidig overaanbod toch stevig in een mozzarellafabriek in het Britse Devonshire. Voor €210 miljoen wordt daar een bestaande fabriek omgebouwd. Dit als onderdeel van Arla's strategie om in 2027 een mondiaal leidende mozzarella-producent te zijn.
22 Maart 2024
Arla Foods

Nieuws Bedrijven

Afkoelende inflatie zichtbaar in afzet Arla

De afkoelende inflatie maakt dat Arla in de tweede helft van 2023 flink beter heeft gepresenteerd dan in het eerste half jaar. Daardoor valt het resultaat beter uit dan aanvankelijk gedacht, hoewel ten opzichte van 2022 wel een daling zichtbaar is. De verwachting is dat de ingezette lijn in de eerste helft 2024 kan worden doorgetrokken. 
20 Februari 2024
Arla Foods Pronsfeld

Analyse Bedrijven

Arla zoekt samenwerking op voor wei-ingrediënten

Arla wil meer doen met wei-ingrediënten, die gewild zijn in gezondheids-, sport- en kindervoeding, maar wil niet per se meer kaas produceren. Daarom vergroot de zuivelreus de wei-aanvoer op een andere manier. Arla gaat samenwerkingsverbanden aan en zet andere waar nodig stop.
21 September 2023
Arla Foods

Nieuws Bedrijven

Resultaat Arla lijdt onder prijsbewuste consument

De winst van Arla Foods staat flink onder druk als gevolg van hoge inflatie, snel dalende zuivelprijzen en veranderende consumentenbestedingen. Wel presteert Arla beter dan branchegenoot FrieslandCampina. Tevens gaat Arla de Nederlandse zuivelreus in omzet voorbij, wat gerust een historische ontwikkeling mag worden genoemd.
29 Augustus 2023
Arla Foods Lurpak

Nieuws Vlees & Eiwit

Arla introduceert veganistische Lurpak

Lurpak, bekend van zijn hybride tussen boter en margarine, heeft een nieuwe, veganistische boter aangekondigd. Volgens moederbedrijf Arla wordt de nieuwe plantaardige boter in 2024 op de Britse markt uitgerold.
15 Juni 2023
FrieslandCampina Nigeria Arla Foods

Nieuws Ondernemen

Arla tekent voor nieuw zuivelakkoord Nigeria

Arla Foods heeft een nieuwe overeenkomst afgesloten met Nigeria voor samenwerking op zuivelgebied. Het bedrijf wil, net als FrieslandCampina, de lokale productie helpen ontwikkelen en tegelijk producten verkopen in het land. Arla is echter een relatieve nieuwkomer in het land.
27 Februari 2023
Arla Foods Pronsfeld

Nieuws Bedrijven

Nederlandse markt wint aan waarde voor Arla

De Benelux-landen worden steeds belangrijker voor Arla Foods. Ondanks moeilijkere marktomstandigheden en tegenslagen in de productie heeft het bedrijf vorig jaar de omzet daar zien stijgen, vooral in Nederland. Ook was het de enige regio waar het meer ledenmelk vandaan haalde.
23 Februari 2023
melk biologisch Arla Foods

Nieuws Arla Foods

Retailafzet Arla krijgt klap van dure zuivel

Een massale overstap van dure bio en merkzuivel naar goedkopere huismerkproducten heeft de retailafzet van Arla vorig jaar parten gespeeld. Vooral in Noordwest-Europa. In Nederland ging het relatief gezien echter beter dan in de buurlanden. Vooral dankzij goedverkopende eiwitrijke producten.
9 Februari 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden