Maleisië

palmolie

Analyse Palmolie

Maleisië rapporteert forse plus in voorraad palmolie

Goed nieuws op de markt voor plantaardige oliën. Uit nieuwe cijfers van de Malaysian Palm Oil Board blijkt dat de krapte op de wereldmarkt minder groot is dan gedacht. Uiteraard heeft dit een neerwaarts effect op de prijzen, maar kan die trend standhouden?
11 Mei 2022
palmolie

Analyse Palmolie

Palmolie houdt extreem hoog prijsniveau vast

Indonesië hanteert sinds donderdag 28 april een verbod op de export van onder meer palmolie. In de zoektocht naar alternatieven bewegen inmiddels de prijzen van alle soorten plantaardige olie naar boven.
4 Mei 2022
palmolie

Analyse Palmolie

'Hele wereld zal gevolgen exportban palmolie voelen'

Indonesië, 's werelds grootste producent van palmolie, gaat de export van de meest gebruikte plantaardige oliën vanaf donderdag 28 april verbieden. Dit is volgens president Joko Widodo de enige manier om binnenlandse beschikbaarheid te garanderen én betaalbaar te houden. De beslissing komt voor velen onverwacht, omdat Indonesië eind maart nog te kennen gaf af te willen zien van een exportbeperking. Volgens analisten zullen de gevolgen van het nu aangekondigde verbod wereldwijd voelbaar zijn.
26 April 2022
palmolie

Analyse Palmolie

Groei van voorraad palmolie verwacht

Persbureau Reuters verwacht dat de eindvoorraad van palmolie in maart met 0,51% stijgt ten opzichte van februari. Dat is goed nieuws en dus kan palmolie de zijwaartse beweging, die twee weken geleden ingezet is, vasthouden. De vraag is wel of dat op lange termijn ook lukt.
6 April 2022
palmolie

Analyse Palmolie

Palmolie terug in stabieler vaarwater

De rust op de markt voor palmolie is wedergekeerd. Indonesië ziet af van de exportbeperking en de sojaprijzen zijn weer wat tot rust gekomen. Dit is voor de notering van palmolie reden genoeg om weer omlaag te bewegen.
30 Maart 2022
palmolie

Nieuws Palmolie

Wat doen voorraadcijfers met de prijs van palmolie?

De twee grootste producenten en exporteurs van palmolie: Maleisië en Indonesië, hebben deze week nieuwe productie-, export-, en voorraadcijfers bekendgemaakt. Er was goed nieuws, want de voorraden waren minder klein dan door analisten ingeschat. Toch beweegt de notering voor palmolie weer in rap tempo naar boven. Hoe zit dat?
11 Maart 2022
palmolie

Analyse Palmolie

Rust keert iets terug op markt voor palmolie

De palmolieproductie in Indonesië en Maleisië neemt dit jaar waarschijnlijk met 3% toe. Dit is een van de redenen waarom de notering voor palmolie afgelopen week iets gekalmeerd is. Het verlies bleef wel beperkt, omdat analisten niet verwachten dat de productiestijging voldoende is om aan de enorme vraag naar plantaardige oliën te voldoen.
9 Maart 2022
palmolie

Analyse Palmolie

Palmolie passeert grens van 7.000 Maleise ringgit

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft de grondstoffenmarkten donderdag 24 februari op een dun koord gezet. Als gevolg hiervan gingen de prijzen door het dak, zo ook die van palmolie. In één week tijd passeerde de Mdex-notering zowel de grens van 6.000 als 7.000 Maleise ringgit per ton. Wat zijn de verwachtingen voor komende periode?
25 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden