Dossier Brexit

Brexit pond

Opinie Joost Derks

Pondrally kan Brexitpijn niet verhullen

17 Februari 2022
Fonterra

Achtergrond Handelsdeal

Britten vrezen invasie Fonterra na handelsdeal

Fonterra ziet kansen op de Britse markt nu het Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland deze week een handelsdeal hebben gesloten. Uit monde van CEO Miles Hurrel spreekt de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie van een fantastisch resultaat dat veel kansen biedt voor de export. De zuivelsector in het VK maakt zich juiste grote zorgen over de invasie van Nieuw-Zeelandse zuivelproducten op de Britse markt.
25 Oktober 2021
export Scheepvaart

Achtergrond Logistiek

'Uitstel van grenscontrole is mooi, maar dit komt alsnog'

Voorlopig hebben voedingsmiddelenproducenten in de Europese Unie nog geen last van fysieke controles op producten. Dat heeft brexit-minister David Frost bekendgemaakt. De maatregelen worden met zes maanden uitgesteld. Toch is het niet per se goed nieuws voor transportbedrijven.
15 September 2021
foodbusiness appels fruit

Nieuws Fruit

Brexit doet productiekosten Britse fruittelers oplopen

Britse appel- en perentelers zien hun productiekosten flink toenemen.  Vooral gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en lonen zijn duurder geworden. Dit komt met name door de beschikbaarheid van de kwaliteit van arbeid en door de koersval van de Britse pond als gevolg van de brexit.
16 Augustus 2021
Brexit

Nieuws Brexit

Brexit hindert Britse vleesexporteurs

Britse vleesexporteurs lijken flink hinder te ondervinden van de Brexit. Hoewel er in februari ten opzichte van januari een klein herstel is opgetreden, liggen de exportcijfers van vlees beduidend lager dan vorig jaar.
20 April 2021
Brexit euro pond

Achtergrond Brexit

100 dagen na brexit: hoe staat het met de handel?

Niet langer gebonden zijn aan de regels die door Brussel worden opgelegd. Dat was voor veel Engelsen de reden om voor de brexit te stemmen. De eerste 100 dagen na de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU liggen inmiddels achter ons. Een grote crisis is uitgebleven. Wat heeft de brexit tot nu toe opgeleverd?
14 April 2021
Brexit euro pond

Nieuws Brexit

Ierland trekt €100 miljoen uit voor agrofoodsector

Om de gevolgen van de brexit voor agrarisch ondernemers in Ierland enigszins te onderdrukken, heeft de regering van het land bekendgemaakt een nieuwe subsidieregeling te lanceren voor bedrijven in de zuivel- en vleesindustrie. Het land heeft hier een bedrag van €100 miljoen voor uitgetrokken.
5 Januari 2021
noteringen beurs Coronavirus

Opinie Joost Derks

Optimisme 2021: draven we niet een beetje door?

Het is geen wonder dat financiële markten vol verwachting naar 2021 kijken. Een hele serie van vaccins staat te dringen om het coronavirus te verjagen, terwijl overheden en centrale banken de economie op de rails houden.
17 December 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden