Speltprijs

spelt

Analyse Spelt

Geen enorme prijsstijging in spelt waarneembaar

Telers en afnemers van spelt houden de situatie op de grondstoffenmarkt al maanden nauwlettend in de gaten. Voor de nieuwe inzaai moet duidelijk worden wat het prijsniveau voor oogst 2023 wordt. De gewasontwikkeling voor de oogst van dit jaar lijkt goed.
13 Mei 2022
spelt

Achtergrond Spelt

Onzekere stemming op speltmarkt houdt aan

Sinds woensdag 6 april verbiedt Oekraïne de export van onder meer tarwe, gierst, suiker en boekweit. Dat verbod is een van de redenen waarom de onzekere en chaotische stemming op de markt voor spelt ook deze week aanhoudt.
8 April 2022

Marktupdate Grondstofupdate

Onzekerheden genoeg op grondstoffenmarkten

Inmiddels is de oorlog tussen Oekraïne en Rusland al bijna vijf weken gaande. Spelt en koolzaad beginnen de gevolgen nu écht te merken, terwijl tarwe en maïs zich alweer opmaken voor een nieuwe uitdaging. Kimberly Bakker vertelt er meer over in deze nieuwe grondstofupdate. 
31 Maart 2022
spelt

Achtergrond Spelt

Onzekerheid en onrust overheersen in spelt

Twee weken geleden werd duidelijk dat de spanningen op de granenmarkt, veroorzaakt door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, doorsijpelen naar de speltmarkt. In de afgelopen dagen is daar geen verandering in gekomen. De hele markt lijkt gestoeld op aannames en dus voert onzekerheid de boventoon.
25 Maart 2022
spelt graan - agri

Analyse Spelt

Oorlog zorgt ook voor onzekerheid in spelt

De Russische invasie in Oekraïne leidt inmiddels al twee weken tot onrust op de granenmarkten. Als gevolg daarvan steeg de notering voor tarwe zowel op de Matif als op de CBoT naar een recordniveau. De spanningen werken ook door naar de speltmarkt.
11 Maart 2022
spelt brood

Analyse Spelt

'Groeiende groep bakkers bestelt speltmeel bij ons'

In de Achterhoek wordt al jaren spelt geteeld. Akkerbouwer Jan Steverink van 'De Slaege' teelt ook spelt. Na het lezen van een publicatie over een bakker die met speltmeel werkte, raakte hij gefascineerd. 'Het bleef in mijn hoofd zitten. In de beginjaren kwam ik veel hobbels tegen, maar ik ben blij dat ik de keuze voor spelt heb gemaakt.'
25 Februari 2022
spelt

Analyse Spelt

Constante vraag naar spelt houdt prijs constant

Spelt blijft een stabiele koers varen, ondanks de hoge tarweprijs. Wiro Nillessen van Kollenberger Spelt: 'Nu is de tarweprijs enorm gestegen en de verwachting is dat spelt de prijs van tarwe volgt. Maar niks in minder waar. Er is een vrij constante vraag naar spelt en zolang die vraag ingevuld wordt door het aanbod blijft de prijs constant.'
11 Februari 2022
spelt graan - agri

Analyse Spelt

'De vraag naar spelt blijft hoog'

Spelt wordt vooral als brood of cracker verkocht. Wat velen niet weten, is dat het ook in toepassingen als snacks wordt verwerkt. Michael Kapoen is de oprichter van Royal Spelt, een bedrijf dat bitterballen en snacks maakt van spelt. Zijn intolerantie voor gangbare tarwe was dé reden om met het bedrijf te starten.
28 Januari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden