Bedrijfsnieuws Tönnies

Tonnies

Nieuws Vlees & Eiwit

Vleesconcern Tönnies heeft plannen in Afrika

Het Duitse vleesconcern Tönnies heeft ambities in Afrika. Er liggen plannen klaar om in Namibië een slachterij te beginnen voor het slachten en verwerken van runderen en varkens.
11 September 2023
varkensvlees foodbusiness

Nieuws Varkensmarkt

Ook Tönnies snijdt in personeelsbestand

Tönnies, het grootste vleesconcern in Duitsland, gaat flink reorganiseren. Door een structureel krapper varkensaanbod komen vleesuitbeners op straat te staan. Vorige week kondigde Danish Crown in Denemarken ook al vergelijkbare acties aan.
23 September 2022
Tonnies

Nieuws Jaarcijfers

Vleesconcern Tönnies ziet miljard omzet verdampen

Het Duitse vleesconcern Tönnies heeft een moeilijk jaar achter de rug. De coronapandemie en Afrikaanse varkenspest hebben bedrijven in de Duitse vleesbranche in een lastig parket gezet. Hierdoor zag het familiebedrijf afgelopen jaar €1 miljard aan omzet verdampen.
27 April 2022
Tonnies Clemens Tönnies

Nieuws Oorlog

Ook Tönnies distantieert zich van ‘vriend’ Poetin

Zoals zoveel bedrijven keurt ook het Duitse vleesconcern Tönnies de oorlog tussen Rusland en Oekraïne ten stelligste af. Dat eigenaar Clemens Tönnies dit doet, is echter minder vanzelfsprekend. In het verleden onderhield hij nauwe banden met Vladimir Poetin, hij noemde de Russische leider zelfs een persoonlijke vriend.
1 Maart 2022
Tonnies

Nieuws Vleesvervangers

Tönnies profiteert van populaire vleesvervangers

Tönnies, de grootse vleesverwerker in Duitsland, profiteert van de stijgende populariteit van vleesvervangers. Het bedrijf heeft een sterke omzetstijging geboekt. Daar waar de omzet in 2019 nog uitkwam op €8,3 miljoen, verwacht Tönnies voor het einde van dit jaar een omzet van €30 miljoen (+250%). Hiervan komt circa €24 miljoen uit worstvervangers en circa €6 miljoen uit de categorie vleesvervangers.
10 Augustus 2021
Tonnies

Nieuws Tönnies

Familie Tönnies wil concern zelf verder ontwikkelen

De Duitse vleesverwerker Tönnies blijft een familiebedrijf. Dit heeft het in een verklaring bekendgemaakt. Robert, Clemens en Maximilian Tönnies behouden hun aandelen en de familie heeft mogelijkheden voor de toekomstige eigendomsstructuur onderzocht.
5 Augustus 2021
Tonnies

Nieuws Varkens

'Tönnies in gesprek met JBS over verkoop bedrijf'

De eigenaren van Duitslands grootste varkensslachter Tönnies voeren op dit moment gesprekken over een mogelijke verkoop van het vleesconcern. Als voornaamste overnamekandidaat wordt het Braziliaanse JBS genoemd, maar ook een bieder uit Azië maakt kans. Het overnamebedrag kan in de buurt komen van de €4 miljard.
14 Juli 2021
Tonnies

Analyse Tönnies

Is vleesverwerker Tönnies toe aan koersverandering?

Tönnies. Wie kent het bedrijf niet. Het is sinds de oprichting in 1971 uitgegroeid tot de grootste vleesverwerker van Duitsland én inmiddels ook een van de grootsten ter wereld te noemen. Veertig jaar terug slachtte Klemens Tönnies zeven tot tien varkens per week, inmiddels gaat het om miljoenen per jaar. Maar het is niet altijd koek en ei bij de verwerker. Een analyse van Duitslands grootste vleesverwerker.
7 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden