Prijs ruwe olie

tarwe graanopslag

Marktupdate Grondstoffen

Grondstoffenhandel zoekt naar zekerheden

In Europa maakt de tarwemarkt geen sprongen in de laatste week van 2023, al blijft het onrustig. Olie is deze week door de grens van $80 per vat gebroken. De ontwikkelingen in olie zijn van invloed op wat er in de korrelmaïs gebeurt, licht Jurphaas Lugtenburg toe in onze Grondstoffenupdate.
29 December 2023
olie olieraffinaderij

Analyse Energie

Amerikaanse olievoorraad krimpt meer dan verwacht

Amerika zet de toon op de oliemarkt. Na de hogere productie vorige week is het deze week een grote krimp in de voorraad waar de handel naar kijkt. Verder zijn er zorgen over de veiligheid op de Rode Zee die de markt steun geven. Dat China minder olie importeert, lijkt al weer bijna vergeten.
14 December 2023
Boerenbusiness

Marktupdate Grondstoffenupdate

Amerikaans ministerie zet de tarwemarkt op stelten

Het nieuws op de granenmarkt komt eens een keer niet uit het Zwarte Zee gebied maar uit de VS. De voorraadcijfers van het USDA wisten vooral op het gebied tarwe de markt te overrompelen. Voor maïs werd een meer bullish signaal afgegeven maar dat werd niet helemaal zo opgepakt door de markt.
2 Oktober 2023
energie olie

Analyse Grondstofupdate

Grondstoffenmarkt is goed op de proef gesteld

Volatiel zo kunnen we de grondstoffenmarkten wel noemen op het moment. De oorzaak ligt niet zo zeer in de markten zelf, maar komt overgewaaid uit de onrust op de financiële markten. Dit vertelt Jurphaas Lugtenburg in de Grondstofupdate.
17 Maart 2023
olie grondstof

Analyse Olie

Oliemarkt gaat redelijk in evenwicht het jaar uit

De oliemarkt heeft de afgelopen week een relatief stabiel prijsverloop laten zien. De verwachte groei in de olievraag uit China en de gevolgen van het prijsplafond voor de Russische olie hielden elkaar in evenwicht.
30 December 2022
olie

Analyse Olie

Centrale banken duwen olieprijs naar beneden

De prijs van ruwe olie zakte deze week naar het laagste niveau sinds januari. Monetair beleid maakt duidelijk meer indruk op de markt dan de uitspraken van de Opec+. Diesel doet op de Nederlandse markt overigens niet mee met de dalende trend.
23 September 2022
olie

Analyse Olie

Meningen verschillen over ontwikkeling op oliemarkt

Relatief kleine schommelingen in de olieprijs verhullen de roerige tijden waarin de oliemarkt zich bevindt. Analisten wegen de tegenvallende vraag naar olie af tegen de problemen die er zijn in de productie. Dat wordt nog eens geïllustreerd door twee gezaghebbende rapporten die deze week verschenen. De vraag naar olie zal afnemen, zo voorspelt het Internationaal Energieagentschap. De Opec houdt daarentegen vast aan de groei in de vraag naar olie voor het komende jaar.
16 September 2022
olie

Analyse Olie

Oliehandel niet onder indruk van Opec

De oliemarkt kreeg best wat nieuws te voorduren waarvan je normaal gesproken zou verwachten dat het een prijsopdrijvend effect heeft. Onder andere de Opec+ deed een poging de markt op te krikken. Het negatieve sentiment nam echter de overhand en ligt deze week op koers om vergeleken met vorige week lager te sluiten.
9 September 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden