Bedrijfsnieuws Nestlé

Nestle

Nieuws Ondernemen

Nestlé ziet zuivelomzet dalen, maar verdient meer

Voedingsreus Nestlé heeft vorig jaar 1,5% minder omzet geboekt, maar een bijna 21% hogere winst. De zuivelresultaten - goed voor 11% van de omzet - waren qua omzetgroei beter, maar qua netto-resultaat lager. De zuivelomzet daalde met 2,6%, de winst steeg met 3,6%.
26 Februari 2024
Nestle koffiebonen

Nieuws Bedrijven

Nestlé maakt nieuwe KitKat van duurzamere cacao

Nestlé heeft een nieuwe KitKat gelanceerd met duurzamere cacao. Deze cacao is afkomstig van cacaotelers die ondersteund worden door het duurzaamheidsinitiatief van Nestlé, 'The income accelerator'. Deze KitKat ligt in de schappen van 27 Europese landen en in mei volgt Groot-Brittannië.
2 Februari 2024
Nestle Cacao

Nieuws Ondernemen

Nestlé investeert half miljard in Brazilië

Nestlé investeert zo'n $500 miljoen in de chocolade- en koekproductie in Brazilië in de periode tot 2026. Het bedrijf wil productlijnen gaan uitbreiden en moderniseren. 
10 Augustus 2023
Nestle Nescafé

Nieuws Ondernemen

Nestlé profiteert van duurder kopje koffie

Nestlé kende een goede eerste helft van 2023. De Zwitserse voedselgigant zag de nettowinst met 7,7% groeien naar 5,6 miljard Zwitserse Frank (€5,87 miljard) vergeleken met de eerste helft van 2022. De organische groei was 8,7% en de prijzen stegen met 9,5%.
27 Juli 2023
Nestle Nikki Adamo

Achtergrond Grondstoffen

Nestlé pakt uitstoot aan via leveranciers

Niet alleen de overheid stelt verduurzaamingseisen aan de agrofoodketen, ook klanten willen steeds vaker dat leveranciers wat aan hun uitstoot doen om hun eigen doelstellingen te halen. Zo heeft het Zwitserse voedingsconcern Nestlé de doelstelling om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 te halveren ten opzichte van 2018. Daarmee kan het bedrijf niet anders dan ook kijken naar de toeleveringsketen. Zuivel is de grootste bron van uitstoot. Niet vreemd dus dat Nestlé het in die hoek zoekt. Na projecten in het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland pakt Nestlé ook met melkpoederproducent Vreugdenhil Dairy Foods de uitstoot aan.
7 Juli 2023
Nestle

Nieuws Ondernemen

Stakingen bij Nestlé na klappen cao-gesprekken

Ondanks de goedkeuring van FNV aan het loonaanbod van Nestlé zijn FNV-leden niet akkoord gegaan met het onderhandelingsresultaat. Na de afwijzing zijn de FNV-leden vandaag gaan staken bij de fabriek in Nunspeet.
27 Juni 2023
Boerenbusiness

Nieuws Bedrijven

Europese pizzatak Nestlé zelfstandig verder

Nestlé en private equity bedrijf PAI Partners hebben een overeenkomst gesloten om een joint venture voor de bevroren pizza-tak van Nestlé in Europa op te zetten. Nestlé behoudt een niet-controlerend belang met gelijke stemrechten naast PAI Partners. De transactie moet nog worden goedgekeurd, dat gebeurt naar verwachting in de tweede helft van het jaar.
26 April 2023
Barry Callebaut

Nieuws Cacao

Callebaut en Nestlé slaan handen ineen voor cacao

Barry Callebaut en Nestlé gaan samenwerken aan agrobosbouwprojecten in de cacaoproductieketen. De bedrijven willen bomen planten en duurzame landbouwpraktijken invoeren op meer dan 12.140 hectare land in Ivoorkust, geholpen door 6.000 boeren in dat land.
3 April 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden