Erik Tanghe / Shutterstock.com

Nieuws Varkensvlees

Brazilië breekt exportrecord varkensvlees

19 September 2022 - Matthijs Bremer

Nog nooit exporteerde Brazilië zo veel varkensvlees als in augustus 2022, zo meldt de Braziliaanse Vereniging voor Dierlijke Proteïne (ABPA). Met het record verbreekt het Zuid-Amerikaanse land een trend van achterblijvende exportcijfers. De ABPA verwacht dat de groei van de export de rest van het jaar doorzet.

In augustus exporteerde Brazilië 116.300 ton varkensvlees, ter waarde van $269 miljoen. Daarmee is het vorige exportrecord uit 2021 met 27,7% verbroken. Dit record staat in contrast met exportcijfers van de rest van het jaar. In de maanden tot augustus was de Braziliaanse export zwakker dan verwacht. Het land zette in die periode 722.800 ton varkensvlees af op de internationale markt. Dit is 4,5% minder dan in dezelfde maanden in 2021. De waarde van de export tot augustus daalde zelfs nog sterker met 11% tot $1,607 miljard. De ABPA verwacht dat het record het begin is van een sterke periode voor de Braziliaanse varkensvleesmarkt.

De verbeterde resultaten zijn onder andere het gevolg van een aantrekkende vraag vanuit China. Dat land nam in augustus 49.200 ton Braziliaans varkensvlees af, 16% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook het aanboren van nieuwe markten heeft de exportcijfers verbeterd. Twee grote stijgers springen in het oog. Namelijk de Filipijnen die 381% meer Braziliaans varkensvlees importeerde en Thailand waarvan de import met ruim 8.370% steeg.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Matthijs Bremer

Voor Foodbusiness covert Matthijs Bremer de vleesmarkt. Daarnaast volgt hij de eiwittransitie op de voet en schrijft hij wekelijks over de ontwikkelingen op de energiemarkten.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden