Kort nieuws

bier

Nieuws Bedrijven

Brand haalt pilsproductie weg uit Wijlre

De Brand Brouwerij in Wijlre gaat verder als duurzame microbrouwerij met proeflokaal, nu de pilsproductie verhuist naar andere brouwerijen. Dit maakte de brouwer, die onderdeel is van Heineken, maandag bekend.
Gisteren 10:55 uur
Unilever thailand Bankok

Nieuws Bedrijven

Alan Jope stopt eind 2023 als CEO van Unilever

De CEO van Unilever, Alan Jope legt eind 2023 zijn functie neer. De raad van bestuur gaat per direct op zoek naar zijn opvolger. Daarvoor worden zowel interne als externe kandidaten overwogen.
Gisteren 09:50 uur
Jumbo Frits van Eerd

Nieuws Jumbo

Frits van Eerd doet tijdelijk stap terug bij Jumbo

Jumbo heeft in een kort persbericht laten weten dat algemeen directeur Frits van Eerd tijdelijk een stap terugdoet. Dit is volgens het bedrijf in het belang van Jumbo en maakt het voor Van Eerd mogelijk om zich te concentreren op zijn persoonlijke situatie. 
Vrijdag 14:25 uur
varkensvlees foodbusiness

Nieuws Varkensmarkt

Ook Tönnies snijdt in personeelsbestand

Tönnies, het grootste vleesconcern in Duitsland, gaat flink reorganiseren. Door een structureel krapper varkensaanbod komen vleesuitbeners op straat te staan. Vorige week kondigde Danish Crown in Denemarken ook al vergelijkbare acties aan.
Vrijdag 09:10 uur
Fonterra

Nieuws Jaarcijfers

Zuivelgigant Fonterra houdt winst op peil

De winst van Fonterra in het afgelopen gebroken boekjaar (dat eindigde in juli) is nagenoeg gelijk gebleven aan vorig jaar. De omzet steeg wel aanzienlijk, wat een logisch gevolg is van de gestegen zuivelprijzen wereldwijd. De leden van de Nieuw-Zeelandse coöperatie profiteren van het naar eigen zeggen sterke resultaat middels een melkprijs die nog nooit zo hoog was.
Donderdag 11:10 uur
Chocomel

Nieuws Veganistische chocomel

'De enige echte' maar dan zonder melk

FrieslandCampina introduceert een zuivelvrije variant van Chocomel. Het bedrijf verwacht dat klanten de veganistische drank zullen afwisselen met hun originele melkproducten.
Woensdag 17:40 uur
Albert Heijn

Nieuws Focus op vers

Albert Heijn presenteert nieuw winkelconcept

Albert Heijn heeft vandaag (dinsdag 20 september) in Pijnacker een nieuw winkelconcept gepresenteerd. Daarin staan gezond, gemakkelijk en vers eten centraal. De vraag: 'Wat eten we vandaag?' hoopt de grootgrutter te beantwoorden door bij de ingang al verspakketten en verse maaltijden aan te bieden. 
20 September 2022
Vion Food Group

Nieuws Biologisch rundvlees

Vion start met biologisch rundvlees

De Groene Weg start een keten voor biologisch rundvlees. Daarmee breidt de biologische tak van Vion hun productie naar een derde keten uit. Op het moment wordt het overgrote deel van de kalveren die in de biologische sector geboren worden binnen de reguliere veeteelt verkocht. De groene weg geeft aan dit te willen veranderen.
20 September 2022
FrieslandCampina Agrifoto2

Nieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina's Duitse tak nog niet verkocht

De verkoop van de Duitse consumententak van FrieslandCampina aan de Duitse Unternehmensgruppe Theo Müller loopt vertraging op. De kartelautoriteiten in Duitsland hebben meer tijd nodig om de deal te beoordelen, schrijft Lebensmittelzeitung.  
20 September 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkensvlees

Brazilië breekt exportrecord varkensvlees

Nog nooit exporteerde Brazilië zo veel varkensvlees, zo meldt de Braziliaanse Vereniging voor Dierlijke Proteïne (ABPA). Het record verbreekt een trend van achterblijvende exportcijfers eerder dit jaar. De ABPA verwacht dat de groeiende export de rest van het jaar doorzet.
19 September 2022
ijs

Nieuws Ben & Jerry's

Oprichters Ben & Jerry's protesteren tegen Unilever

Unilever schendt een fusie-overeenkomst uit 2000 door de activiteiten van ijsfabrikant Ben & Jerry's in Israël over te dragen aan een licentiehouder die hun producten op de West Bank kan verkopen. Dat meldde persbureau Reuters na uitspraken door de oprichters van Ben & Jerry's zondag op de Amerikaanse televisiezender MSNBC.
19 September 2022
planetproof kaas

Nieuws Kaas

FrieslandCampina lanceert planeetvriendelijke kaas

De Noord-Hollandse kaas uit Lutjewinkel is nu ook verkrijgbaar met het On the way to Planetproof-keurmerk. De kaas is vandaag (vrijdag) officieel geïntroduceerd bij de opening van de Alkmaarse Kaasmarkt. Daar overhandigde melkveehouder Joep Verbij, de eerste kaas van dat type aan Harm Fokker van inkooporganisatie Superunie. 
16 September 2022
zalm

Nieuws Hilton Foods

Winstwaarschuwing bij moederbedrijf Foppen

Het Britse Hilton Foods, sinds 2021 eigenaar van Foppen zalm uit Harderwijk, heeft een winstwaarschuwing gegeven. Door de inflatie staan de marges van het beursgenoteerde voedingsmiddelenbedrijf zwaar onder druk.
16 September 2022
kidneybonen

Nieuws Kidneybonen

HAK koopt kidneybonen van Nederlandse telers

Na een succesvolle proef met het telen grote rode kidneybonen in Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Holland schaalt HAK de productie van kidneybonen op. Het bedrijf stapt volledig over op grote rode kidneybonen van Nederlandse bodem. Met het oog op de groeiende vraag naar plantaardige eiwitten zien telers steeds meer voordeel om kidney- en andere bonensoorten te telen.  
15 September 2022
Albert Heijn

Nieuws Albert Heijn

AH wil voetafdruk voedselketen halveren

Albert Heijn en het Wereld Natuurfonds slaan de handen ineen om de ecologische voetafdruk van de voedselketen voor 2030 te halveren. De partijen tekenen daartoe een meerjarig samenwerkingsverbond.
15 September 2022
Cono

Nieuws Grondstoffen

't Kaas Lokaal wint op Gouds kaasfestijn

De kaas van 't Kaas Lokaal heeft de consumentenprijs voor beste kaas gewonnen in de categorie 48+ Jong bij de Gouda Cheese Awards. Daarmee scoorde Cono Kaasmakers uit Noord-Holland meteen goed op het Zuid-Hollandse festijn. Het was namelijk de eerste keer dat kaas van 't Kaas Lokaal ingezonden wordt.
15 September 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief