Shutterstock
Dit is een premium artikel van Foodbusiness. Wilt u deze artikelen blijven lezen, maak dan een gratis account aan. Ja, die wil ik blijven lezen »

Inside Granen & Grondstof

Tarwenotering op de Matif doorbreekt grens 300 euro

12 November 2021

De tarwenotering op de Matif heeft donderdag 11 november de psychologische grens van €300 grens en zette €300,50 op het bord. De tarwenotering op de Matif hikte vorige week al even tegen de €300 aan, maar strandde net daaronder met een piekprijs van €297. De dagen daarna verloor de markt even aan momentum. Gisteren (woensdag 10 november) sloeg de stemming weer om en vond de markt de weg naar boven weer.

Het Wasde-rapport dat dinsdagavond 18.00 uur onze tijd uitkwam, gaf gisteren de eerste aanzet voor een hogere tarwenotering. In tegenstelling tot waar veel analisten vanuit gingen, tekende het USDA een lagere productie, hogere consumptie en een kleinere eindvoorraad op.

Rusland deed daar nog een schepje bovenop. 's Werelds grootste tarwe-exporteur is van plan een extra tarwe-exportquotum in te stellen voor de eerste helft van 2022, maakte de Russische minister van landbouw gisteren bekend tijdens een kabinetsvergadering. Daarnaast kondigde hij aan de methodiek voor de berekening van wekelijkse exportheffingen aan te passen als de prijzen op de wereldmarkt significant stijgen. Alles om de prijzen op de binnenlandse markt nog enigszins in de hand te houden.

Polen realiseert nieuw record in tarwe-export

Achtergrond Tarwe

Polen realiseert nieuw record in tarwe-export

Is 300 euro het nieuwe normaal op tarwemarkt?

FB TV Jaap Haanstra

Is 300 euro het nieuwe normaal op tarwemarkt?

Maïsmarkt lift mee op sterk tarwesentiment

Analyse Korrelmaïs

Maïsmarkt lift mee op sterk tarwesentiment

Brood wordt duurder door hoge tarweprijs

Nieuws Bakkerij

Brood wordt duurder door hoge tarweprijs

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief