Dossier | Gasprijs

LNG

Analyse Energie

Stabiele elektriciteits- en gasmarkt rond Pasen

De Europese gasprijs is redelijk constant ondanks de stijgende wereldwijde LNG-prijs. De Europese lidstaten importeren minder LNG, waardoor de gasprijs niet achter die van LNG aanloopt. Daarnaast is de beheerder van het Nederlandse gasnet nog altijd niet gerust op de leveringszekerheid. De elektriciteitsmarkt is ook behoorlijk stabiel. 
2 April 2024
dollar

Markt Starter Grondstoffen

Zwakke dollar duwt koffie en suiker omhoog

Sojahandelaren kijken uit naar de regeerperiode van de nieuw gekozen rechtse president Javier Milei in Argentinië. Een zwakke munt duwt de prijzen van koffie en suiker omhoog. Ook verschijnt vandaag het nieuwe WASDE-rapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA).
8 December 2023
tarwe - agri

Markt Starter Grondstoffen

Rode cijfers op markten grondstoffen, op tarwe na

China krijgt geen genoeg van Amerikaanse tarwe, de suikerprijs maakt een duikvlucht dankzij goede oogstprognoses in Brazilië. Weersverwachtingen blijven de sojakoers domineren en de olieprijs blijft dalen. Dit is de Markt Starter van donderdag 7 december 2023.
7 December 2023
soja - food

Markt Starter Grondstoffen

Braziliaanse sojaboeren hopen op regen

China heeft zin in Amerikaanse tarwe, in Brazilië wachten koffie- en sojaboeren op regen. Zwakkere plantaardige oliën nemen palmolie mee in hun val en de gasprijs blijft maar dalen. Dit is de Markt Starter van 6 december 2023.
6 December 2023
china tarwe

Markt Starter Grondstoffen

Verenigde Staten verkoopt zeer veel tarwe aan China

Een recordverkoop tarwe aan China stuwt de prijs hoger, in Brazilië wordt vol verwachting naar de lucht gekeken. Ondanks de kou krimpt de gasvoorraad nauwelijks en hoewel de OPEC+ d productie verlaagt, daalt de olieprijs. Dit is de Markt Starter van 5 december 2023.
5 December 2023
FrieslandCampina soja - agri

Markt Starter Grondstoffen

Goed weer resulteert in lagere sojaprijzen

Verbeterde exportvooruitzichten stuwden de tarweprijs hoger. Soja daalt door goede weersverwachtingen, ook suiker en koffie zijn goedkoper. Dit is de Markt Starter van 4 december 2023.
4 December 2023
suikerriet

Markt Starter Grondstoffen

Regenval in Brazilië kan verlichting bieden

De granenprijzen stijgen en de droogte in Brazilië blijft een belangrijke rol spelen. In het Latijns-Amerikaanse land lijkt regenval op komst. Die verwachting zorgde ervoor dat de koffiekoers daalde. De suikerkoersen sloten tot slot lager door een hogere productieschatting. Dit is de Markt Starter van 30 november 2023.
30 November 2023
soja - agri

Markt Starter Grondstoffen

Grondstoffenkoersen door hitte en koude bevangen

Het is heet in Zuid-Amerika en dat heeft impact op de grondstoffenkoersen. Ondanks de kou in Europa blijven de gasprijzen dalen. De olieprijs zit in de lift, onder meer door een storm op de Zwarte Zee. Dit is de Markt Starter van 29 november 2023.
29 November 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden