Shutterstock

Nieuws Vlees

Ook Danish Crown betreedt de vegetarische markt

4 Januari 2022 - Stef Wissink

De grootste slachterij van Denemarken, Danish Crown, introduceert begin dit jaar haar eerste volledig vegetarische productlijn. Danish Crown wil hiermee naar eigen zeggen inspringen op de groeiende vraag van consumenten naar vleesvrije alternatieven. De producten zijn vanaf januari dit jaar verkrijgbaar, vooralsnog alleen in Denemarken.

De plantaardige producten van Danish Crown worden op de markt gebracht onder de naam 'De groene Slager'. Het assortiment bestaat voorlopig uit acht verschillende producten waaronder 'veggie schnitzels', 'veggie BBQ-burgers' en 'veggie nuggets'. Net als bij de vleesproducten van het bedrijf wil het bedrijf de producten vervaardigen met landbouwproducten van Deense boeren.

Grote marktpotentie
Volgens Danish Crown blijkt uit diverse consumenten onderzoeken dat één op de drie Denen het afgelopen jaar zijn vleesconsumptie heeft gereduceerd. Het bedrijf verwacht daarom dat er op korte tot middellange termijn wekelijks zeker 500.000 vegetarische maaltijden worden genuttigd in het land.

Danish Crown geeft aan dat de strategie van het bedrijf voor de plantaardige markt nog niet geheel duidelijk en ingevuld is. Desalniettemin ziet de onderneming wel veel potentie. CEO van het bedrijf, Jais Valeur, noemt de huidige lancering een 'eerste kleine stap' in het vegetarische segment.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Analyse Vlees & Eiwit

Danish Crown sluit opnieuw Deense slachterij

Nieuws Vlees & Eiwit

Danish Crown snijdt in divisie varkensvlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Vion Duitsland gaat in zee met Danish Crown

Nieuws Halfjaarcijfers

Krimp noopt Danish Crown tot snijden in eigen vlees

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden