Lars Fortuin / Shutterstock.com

Nieuws Retail

Albert Heijn breidt uit in plantaardige zuivel

9 Augustus 2021 - Kimberly Bakker

Een van 's lands grootste supermarktketens, Albert Heijn, blijft zich ontwikkelen als het gaat om het aanbod van plantaardige alternatieven. Maandag 9 augustus heeft de retailer namelijk bekendgemaakt dat het eigen assortiment met houdbare plantaardige zuivelalternatieven wordt uitgebreid.

Albert Heijn heeft maandag 9 augustus nieuwe houdbare plantaardige zuivelalternatieven van het eigen merk geïntroduceerd. Het gaat om literpakken ongezoete hazelnootdrink en ongezoete cashewdrink. Verder introduceert het ook op te kloppen soja en op te kloppen kokos, in een verpakking van 200 milliliter. "De twee laatstgenoemden zijn een plantaardig alternatief voor slagroom", schrijft de retailer in het persbericht. "Alle drinks zijn daarnaast gluten- en lactosevrij en er is extra calcium toegevoegd."

Meer en meer vegan
Eerder dit jaar introduceerde de supermarktketen ook al Barista soja, Barista kokos en ongezoete erwtendrink in deze eigen plantaardige zuivellijn. Maar, het breidt niet alleen uit in plantaardige zuivel. Eind mei werd namelijk bekend dat Albert Heijn vegan mayonaise van Mayoneur op proef in in de schappen gaat leggen. Ook maakte het twee weken daarna bekend meer plantaardig broodbeleg in de schappen te willen hebben.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Achtergrond Ondernemen

Precisiefermentatie belofte bij zuivelalternatieven

Nieuws Vlees & Eiwit

Kerry heeft primeur met hybride melk

Analyse Vlees & Eiwit

Is de hype van plantaardige melk over?

Nieuws Vlees & Eiwit

Alpro en Oatly spreken zich uit tegen extra belasting

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden