Shutterstock

Nieuws Slagerijen

Op de valreep akkoord nieuwe CAO voor slagers

1 Juni 2022 - Eric de Lijster

Werkgeversorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en de vakbond FNV hebben een akkoord bereikt over een nieuwe CAO voor de Slagerijen. Daarmee zijn stakingen, waarmee de vakbond dreigde, voorkomen. Vakbond CNV Vakmensen was al eerder akkoord gegaan met een voorstel van de werkgevers, maar de FNV noemt dit te mager. 

De leden kunnen tot 15 juni stemmen over het voorstel. FNV-bestuurder John Klijn (Voedingsindustrie) spreekt in een verklaring van de vakbond van een 'zeer goed resultaat'. De vakbond spreekt van een 'flinke verbetering' te opzichte van het akkoord dat de KNS eerder sloot met vakbond CNV. Die kwamen uit op 3,5% meer loon (per 1 juni 2022) en nog eens 3,5% (per 1 juni 2023). "Daar komt nu eerst eenmalig €375 bij en vanaf volgend jaar juni nog eens 1,25% productietoeslag. Al met al gaan mensen er in het tweede cao-jaar dan in totaal met 4,75% op vooruit.", aldus Klijn.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eric de Lijster

Eric de Lijster is lid van de redactie van Foodbusiness.nl. Als boerenzoon is hij van jongs af aan al betrokken bij de productie van voedsel en het coveren van de diverse foodketens vormt een rode draad door zijn loopbaan. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.

Marktupdate Vlees

Dynamieken vleesmarkten verschillen sterk

Analyse Vlees & Eiwit

Australië wint bij zwakke Amerikaanse rundermarkt

Analyse Vlees & Eiwit

Aanbod slachtrunderen stijgt door mestprobleem

Marktupdate Vlees

Markten varkensvlees en rundvlees lopen uiteen

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden