Shutterstock

Nieuws Logistiek

Data-uitwisseling moet havencongestie verlagen

18 Maart 2022 - Kimberly Bakker

In de Verenigde Staten is een nieuw plan, genaamd Flow, geïntroduceerd om de toeleveringsketen te verbeteren. "Het gebrek aan digitale infrastructuur en transparantie maakt de toeleveringsketens broos en niet in staat om zich aan te passen wanneer ze worden geconfronteerd met een schok", geeft de Amerikaanse regering in een reactie aan.

Havencongestie en vertragingen in de toeleveringsketen zijn nog steeds een hot topic. Om de levertijden te versnellen en de consumentenkosten te verlagen, introduceert de regering van de Amerikaanse president Joe Biden het plan 'Flow'. Dit is een 'initiatief voor het delen van informatie om de uitwisseling van belangrijke vrachtinformatie tussen verschillende delen van de toeleveringsketen te testen', staat in een factsheet. De regering vult aan: "Dit moet uiteindelijk de congestie in de keten verminderen, het goederenverkeer versnellen en de kosten voor Amerikaanse consumenten verlagen."

Komende periode nemen achttien bedrijven, verspreid over de supply chain, deel aan een pilot. Er moet dan onder meer gedacht worden aan de haven van Long Beach, de haven van Los Angeles, bedrijven als MSC en CGM, diverse terminaloperators en opslagbedrijven als FedEx. De pilot loopt waarschijnlijk tot het einde van de zomer, waarna de plannen voor data-uitwisseling concreter gemaakt kunnen worden.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Analyse Logistiek

Waterstoftrucks als aanvulling op elektrische

Analyse Logistiek

Subsidiepotje elektrische vrachtwagens alweer leeg

Analyse Logistiek

Door koolstofcredits wordt omvaren nog duurder

Analyse Logistiek

Eerste fatale aanval Rode Zee zet zeevaart op scherp

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden