Shutterstock

Nieuws Kweekkaas

Kweekkaas levert bedrag van 50 miljoen dollar op

14 September 2021 - Redactie Foodbusiness

Het Duitse Formo, dat actief is in de productie en ontwikkeling van kweekkazen, heeft met succes een investering opgehaald voor verdere ontwikkeling. Investeerders leggen maar liefst $50 miljoen in. Voor zover bekend is het een recordbedrag voor een bedrijf actief in 'food-tech'.

Formo heeft zichzelf het doel gesteld om tegen 2030 ongeveer 10% van het zuivelschap te hebben vervangen met producten die gebruik maken van de technologie van het bedrijf. Het gelooft dat technologische ontwikkelingen uiteindelijk voor een beter voedselsysteem zorgen. Formo stelt dat met de nieuwe investering 'voordelen voor klimaat, dierenwelzijn, volksgezondheid en voedselsysteem dichterbij zijn dan ooit'.

Nieuwe techniek
Formo is sinds 2019 actief op de markt van kweekkazen. De productie vindt plaats door middel van micro-organismes. Deze bevatten genetische informatie om, onder de juiste omstandigheden, melkachtige proteïnen te creëren. Als het organisme voldoende materiaal heeft aangemaakt, wordt die geoogst. Het product wordt verrijkt met plantaardige vetten, zout en koolhydraten. Als laatste stap wordt - door middel van fermentatie - een stollingsproces in gang gezet, waardoor een herkenbare kaasstructuur ontstaat.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nieuws Grondstoffen

Bonen niet als grondstof eiwit zien maar als voedsel

Achtergrond Vlees & Eiwit

Steak en entrecote taboe bij Franse vleesvervanger

Achtergrond Vlees & Eiwit

Deense voedseltransitie in volle gang

Interview Vlees & Eiwit

'In plantaardig kan Boermarke grote speler zijn'

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden