Meer nieuws

Arla Foods

Nieuws Carbon Credits

Arla moet claim op CO2-neutrale melk intrekken

Arla ligt onder vuur door de Zweedse consumentenbond. Zij vinden dat de Scandinavische zuivelcoöperatie geen klimaatneutrale zuivel kan claimen door de uitstoot te compenseren met bomenaanplant in Afrika. Arla heeft de claim daarom ingeslikt en wil nu de CO2-uitstoot compenseren met maatregelen op de boerenerven van de leden.
24 November 2022
Bunge

Nieuws Aankoop

Bunge koopt deel van Franse BZ Group

Grondstoffenhandelaar Bunge koopt 49% van de Franse BZ Group. De aandelenkoop moet de uitbreiding van de silofaciliteit in Rouen, de grootste granenexportterminal van West-Europa, mogelijk maken.
22 November 2022
Danone

Nieuws Klimaat

Foodbedrijven kunnen uitstoot amper verlagen

De broeikasgasuitstoot van de negen grootste voedselbedrijven is de afgelopen twaalf maanden met 27 ton koolstofdioxide-equivalent (CO2e) gestegen. Met CO2e wordt aangegeven hoeveel een broeikasgas bijdraagt aan de opwarming van de aarde omgerekend naar CO2. Bedrijven worstelen vooral met het beperken van hun indirecte uitstoot. 
22 November 2022
Lucas Bols

Achtergrond Lucas Bols

'Ondanks druk koopkracht is cocktailmarkt nog goed'

Topman Huub van Doorne is erg tevreden met de 23% omzetgroei die Lucas Bols in het afgelopen halfjaar realiseerde en ziet ondanks de druk op de consumentenbestedingen voldoende ruimte om weer dividend uit te keren. Dit zegt de CEO in gesprek met ABM Financial News.
22 November 2022
David Klingen

Interview Startup

Het ruikt en smaakt naar koffie, maar het is het niet

Koffie zonder koffie, het klinkt als een tegenstrijdigheid. Bij Northern Wonder is dat precies het product. Alle voordelen van koffie zonder de nadelen. Dat is de pitch voor hun nieuwe product. Foodbusiness ging in gesprek met oprichter David Klingen, over koffie zonder koffie.
18 November 2022
Dole

Nieuws Kwartaalcijfers

Dole verkoopt minder bananen in Europa

Fruit- en groenteverkoper Dole heeft tijdens het derde kwartaal van 2022 de omzet zien groeien van $1,9 miljard naar $2,3 miljard. Alle divisies groeiden, de enige uitzondering was de tak van verse groenten. 
17 November 2022
Beyond Meat

Analyse Vleesvervangers

Luxe vegaburger verliest terrein in de VS

De Amerikaanse markt voor vleesvervangers maakt woelige tijden door. Ondanks een prijsverlaging en een strategie van verlies, nam de verkoop van Beyond Meat met 37% af. Daarnaast kondigde hun grootste concurrent, Impossible Foods, begin deze week hun tweede ontslagronde in een jaar tijd aan. Toch is er volgens ingewijden nog ruimte op de markt voor innovatieve vleesvervangers.
17 November 2022
energie gas energieprijs

Analyse Gas

Dalend kwik duwt de gasprijs omhoog

Voor het eerst in ongeveer een maand schommelen de koersen op de TTF weer wild heen en weer. Flinke temperatuurverschillen zorgen namelijk voor instabiliteit op de gasmarkt. Waarschijnlijk zal de gasprijs de komende tijd wat hoger uitvallen als gevolg van het koudere weer. Maar niet alleen het dalende kwik zorgt voor pieken in de gasprijs. Ook verstoringen van leveringen uit Noorwegen en de Verenigde Staten duwen de gasprijs omhoog.
16 November 2022
slachterij rundvlees varkensvlees

Analyse Rundvlees

Vleesverwerkers geraakt door droogte VS

De droogte die een groot deel van het jaar de zuidelijke vlaktes in de Verenigde Staten teisterde, had dit jaar een hevige impact op de Amerikaanse rundveehouders.
16 November 2022
melk maandanalyse

Analyse Melk

Hoge melkprijs blok aan het been voor menig zuivelaar

Waar zuivelproducenten in Nederland de melkprijs blijven opvoeren, trappen onze zuiderburen inmiddels behoorlijk stevig op de rem. Na LDA heeft nu ook Milcobel de melkprijs verlaagd. Ze anticiperen daarmee adequaat op de fors afgewaardeerde zuivelprijzen in de afgelopen maanden. De uitlopende richtingen is typerend voor de marktsituatie waar melkverwerkers mee worstelen. De strijd om leveranciers is een van de oorzaken. 
16 November 2022
Sligro

Nieuws Overname

Sligro doet bod op Belgische horecaleverancier Metro

Sligro Food Group heeft een bod uitgebracht op de Belgische horecaleverancier Metro. Metro is onderdeel van Makro Cash & Carry. De eigenaar van Metro en Makro worstelt met schulden en wil delen van het bedrijf afstoten om deze te kunnen betalen.
16 November 2022
Holie Valentijn van Santvoort

Interview Food People

'Binnen een jaar hoort Holie bij top 3 ontbijtgranen'

Glucose, dadelstroop, honing. Er zijn zoveel namen op het etiket die betekenen dat er suiker zit in een product. Ontbijtgranenmerk Holie voegt zelf nul% suiker toe en is een petitie begonnen in strijd tegen wat zij 'sluipsuiker' noemen in ontbijtgranen. In Food People spreken we met medeoprichter en chief brand Valentijn van Santvoort over hoe Holie de Goliaths van de ontbijtgranenindustrie wil verslaan.
15 November 2022
zuivel supermarkt Duitsland zuivelconsumptie

Nieuws ABN AMRO

Meer bedrijven kunnen kosten niet doorberekenen

De stijging van de afzetprijzen in de levensmiddelenindustrie is historisch. Ondernemers kunnen de gestegen kosten maar deels doorberekenen, stelt ABN Amro in een sectorprognose. Vooral kleinere producenten, zoals lokale bierbrouwers en bakkers, worstelen met de hogere kosten. De kans is volgens de bank groot dat meer bedrijven moeite gaan krijgen met het doorberekenen van de hogere kosten. 
14 November 2022
slachterij Tyson Foods vleesverwerking

Nieuws Kwartaalcijfers

Cijfers Q3: Tyson Foods en Oatly

Het kwartaalcijferseizoen gaat ook deze week gewoon door. Vandaag, 14 november, staan de cijfers van Tyson Foods en Oatly op de agenda. 
14 November 2022
rundvlees

Nieuws Kwartaalcijfers

Vleesgigant JBS ziet helft van winst in rook opgaan

De Braziliaanse vleesgigant JBS heeft ogenschijnlijk een teleurstellend derde kwartaal achter de rug, waarin de winst bijna halveerde. Vooral in de Verenigde Staten zit het tegen. Toch heeft het resultaat de verwachting van sommige analisten, die voor erger vreesden, nog weten te overtreffen.
11 November 2022
Vion Food Group

Nieuws Vion

Vion breidt Duitse rundvleestak uit

Vion Food Group neemt veehandel Hausner in het Duitse Duben over. Hiermee wil het bedrijf de positie in het oosten van Duitsland versterken. De overname wordt in het eerste kwartaal van 2023 afgerond.
11 November 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief