Meer nieuws

Ochama JD.com

Analyse Ochama

Chinese supermarkt wil Nederland veroveren

Een online supermarkt die goedkoper is dan Picnic, Jumbo of de Albert Heijn. Dat is de pitch waarmee de van oorsprong Chinese websuper Ochama Nederland en daarna Europa wil veroveren. Om dat te bereiken doen ze een aantal dingen dan de concurrent. 
Maandag 16:50 uur
maaltijdbezorging Just Eat Takeaway

Nieuws Maaltijdbezorger

Just Eat Takeaway gaat commissie verhogen

Maandag 16:37 uur
superfood

Nieuws Potjes

Leveringsproblemen voor Pieter Pot

Vrijdag 16:20 uur
vlees Smithfield

Analyse Automatisering

Smithfield Foods pakt personeelstekort in VS aan

Smithfield Foods, de op een na grootste varkensvleesproducent ter wereld, gaat een fabriek in Californië sluiten. Wat speelt er bij de vleesgigant?
Vrijdag 13:00 uur
FrieslandCampina Hein Schumacher

Nieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina-baas schuift aan bij klant

CEO van FrieslandCampina Hein Schumacher treedt per oktober aan bij Unilever als commissaris. Hij heeft daarvoor toestemming gekregen van zijn eigen raad van commissarissen bij FrieslandCampina.
Vrijdag 12:25 uur
Rotterdam Unilever

Nieuws Beurs

Foodindustrie kan kosten redelijk doorberekenen

Beleggers zijn op zoek naar een bodem voor de AEX. Dit zegt Andre van Eerden, vermogensbeheerder van Aberfeld International. Van Eerden wijst op de renteverhogingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank. Aandelen zijn in waarde gedaald en kunnen nog verder dalen.
Vrijdag 09:30 uur
Aldi

Nieuws Supermarkt

Opening kassaloze Aldi uitgesteld

De opening van de kassaloze Aldi in het centrum van Utrecht is wederom uitgesteld. De testfase met medewerkers, die begin 2022 van start ging, duurt langer dan verwacht. 
Vrijdag 08:00 uur
thuisbezorgen

Nieuws sluiting

Flitsbezorger Zapp overweegt te stoppen

Flitsbezorger Zapp overweegt zich terug te trekken uit Nederland. Dit na de gedwongen sluiting van twee 'Zappstores' door de gemeente Amsterdam. Het van oorsprong Britse bedrijf zal in juli een definitieve keuze maken. 
23 Juni 2022
slachterij varkensvlees karkas

Nieuws Jaarcijfers

Omzet daalt bij Deense vleesverpakker Tican

​​​​Het Deense Tican Fresh Meat A/S laat weten dat de jaaromzet 8,3 miljard Deense kronen (omgerekend €1,1 miljard) bedroeg in 2021. Dat is een daling van 602 miljoen kronen (€81 miljoen) ten opzichte van een jaar eerder. 
23 Juni 2022
Vion Food Group

Nieuws Vion

Leon Cupyers leidt varkensvleesdivisie Vion

Leon Cupyers wordt de nieuwe COO van de varkensvleesdivisie van Vion. Hij volgt John de Jonge op, die het bedrijf na dertig jaar gaat verlaten. De Jonge stopt per 1 september. 
23 Juni 2022
Royal A-ware Glanbia

Nieuws Melk

Schop de grond in voor bouw Kilkenny Cheese

De bouwstart van de nieuwe fabriek van Kilkenny Cheese in Ierland deze week was een gebeurtenis van nationaal belang. Naast het management van Glanbia en A-ware, was ook een regeringsdelegatie met drie ministers, waaronder de aanstaande premier, aanwezig. Samen zetten ze de schep in de grond.
23 Juni 2022
Heineken

Nieuws Beurs

Britse bank Barclays positief over Heineken

Barclays heeft het koersdoel voor Heineken verhoogd van €92,00 naar €93,00, met handhaving van het zogeheten onderwogen advies. Dit bleek donderdag uit een analistenrapport van de Britse bank.
23 Juni 2022
worst

Nieuws Vlees

Mogelijk gesjoemel met ingrediënt Duitse worst

Onderzoekers van de Hogeschool Bremerhaven hebben aanwijzingen gevonden dat grote Duitse worstproducenten als Tönnies, Wiesenhof en Wiltmann seperatorvlees in worstproducten verwerken terwijl dat niet op de verpakking staat aangegeven.
23 Juni 2022
supermarkt Albert Heijn biologisch groente

Nieuws Solidariteit

Biologisch keurmerk makkelijker te krijgen

23 Juni 2022
McDonalds

Nieuws Fastfood

Adyen ook op Amerikaanse mobiele app McDonald's

Betaalbedrijf Adyen heeft de samenwerking met McDonald's uitgebreid naar de mobiele app van de hamburgerketen in de Verenigde Staten. Dat maakte Adyen woensdag bekend, zonder financiële details te verstrekken.
22 Juni 2022
boerenprotest

Nieuws Boerenprotest

Wat betekent boerenprotest voor de foodindustrie?

Deze woensdag 22 juni staat vooral in het teken van het grote boerenprotest in het Gelderse dorp Stroe. Boeren kwamen massaal op de been om hun ongenoegen te uiten over het aanstaande stikstofbeleid die het huidige kabinet wil gaan uitvoeren. Maar wat betekenen de stikstofplannen nu voor de foodindustrie?
22 Juni 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief