Shutterstock

Nieuws Veganistisch ijs

Unilever experimenteert met koevrije melk

23 November 2022

Unilever investeert in technologie voor zogenoemde koevrije melk. De nieuwe veganistische zuivel zal binnen de ijsafdeling van het bedrijf worden gebruikt.

Het nieuwe type koevrije 'melk' wordt gemaakt door middel van fermentatie. Met dit proces worden de eigenschappen van traditionele melk op een cellulair niveau nagemaakt. Over ongeveer een jaar moet het eerste product dat met de nieuwe proteïne gemaakt wordt op de markt zijn.

Unilever biedt inmiddels veganistisch ijs aan van de merken Magnum, Cornetto en Ben & Jerry's. Tot nu toe worden al deze producten gemaakt van amandelmelk. Een nadeel van deze technologie is dat het de producten een andere structuur geeft. Het nieuwe fermentatieproces moet ervoor zorgen dat de veganistische producten meer op hun reguliere variant gaan lijken.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
foodbusiness.nl

Matthijs Bremer

Voor Foodbusiness covert Matthijs Bremer de vleesmarkt. Daarnaast volgt hij de eiwittransitie op de voet en schrijft hij wekelijks over de ontwikkelingen op de energiemarkten.

Nieuws Vlees & Eiwit

Nutricia lanceert vegan medische drinkvoeding

Nieuws Vlees & Eiwit

Groei voorspeld voor markt plantaardige zuivel

Nieuws Vlees & Eiwit

Those Vegan Cowboys presenteert eerste kaas

Nieuws Melkvervangers

Melkvervangers houden stevige groei vast

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox