www.hollandfoto.net / Shutterstock.com

Nieuws Ojah

Kerry vergroot aandeel in producent vleesvervangers

7 Oktober 2022

De Ierse Kerry Group heeft voor €20 miljoen het aandeel in Proparent BV, moederbedrijf van Ohja BV, vergroot van 55% naar 75%. Ojah maakt onder meer Beeter, een plantaardige vleesvervanger die verwerkt kan worden om de textuur van verschillende soorten vlees na te bootsen. 

Kerry kocht het aandeel van 55% in 2018 en kan nu in overeenstemming met de deal die destijds is gesloten, 20% bij kopen voor de afgesproken prijs van €20 miljoen. "De samenwerking met Ojah heeft voor uitstekende groei gezorgd dankzij het hoogwaardige aanbod'', zegt Thomas Ahlinder, President en CEO van Kerry Europe. 

In 2017 werd Ojah overgenomen door Korys, de investeringsmaatschappij van de familie Colruyt, bekend van de gelijknamige supermarktketen. De familie heeft na de investering van de Kerry Group nog 25% van de aandelen in handen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
foodbusiness.nl

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Interview Karin Löwik

'Vivera kan versnellen door overname door JBS'

Analyse Vlees & Eiwit

Steeds meer Duitsers kiezen voor vleesvervangers

Nieuws Vlees & Eiwit

Chinese techondernemer investeert in kweekvlees

Nieuws Ondernemen

FrieslandCampina wil snelle eiwitstappen zetten

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox