Agrifoto

Nieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina's Duitse tak nog niet verkocht

20 September 2022

De verkoop van de Duitse consumententak van FrieslandCampina aan de Duitse Unternehmensgruppe Theo Müller loopt vertraging op. De kartelautoriteiten in Duitsland hebben meer tijd nodig om de deal te beoordelen, schrijft Lebensmittelzeitung.  

Half juni werd de deal door beide partijen aangekondigd, met de verwachting dat alles dit jaar nog in kannen en kruiken zou zijn. Dat laatste is nog maar zeer de vraag. Het Bundeskartelambt heeft aangegeven meer tijd nodig te hebben en is een vervolgonderzoek gestart. De verwachting is dat dit drie à vier maanden in beslag neemt. FrieslandCampina laat in een reactie weten te vertrouwen dat de deal alsnog in het vierde kwartaal gaat plaatsvinden. 

De bedoeling is dat Theo Müller drie Duitse productielocaties van FrieslandCampina in Keulen, Heilbronn en Scefflenz overneemt. Ook zuivelmerken als Landliebe en Tuffi vallen binnen de transactie. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
foodbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Foodbusiness. Hij volgt de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.
Reageer op dit artikel
Velden met een * zijn verplicht. Bij reageren gaat u akkoord met de algemene forumregels en mogelijke sancties bij overtreding.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Bedrijven

FrieslandCampina steekt in caseïnaten en stroom geld

Nieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina stelt supply chain officer aan

Nieuws Food

FrieslandCampina en Arla verkennen megafusie

Nieuws Waterramp

Ramp in Pakistan raakt FrieslandCampina niet

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief