FrieslandCampina

Nieuws Kaas

FrieslandCampina lanceert planeetvriendelijke kaas

16 September 2022

De Noord-Hollandse kaas uit Lutjewinkel is nu ook verkrijgbaar met het On the way to Planetproof-keurmerk. De kaas is vandaag (vrijdag) officieel geïntroduceerd bij de opening van de Alkmaarse Kaasmarkt. Daar overhandigde melkveehouder Joep Verbij de eerste kaas van dat type aan Harm Fokker van inkooporganisatie Superunie. 

De kaas wordt gemaakt van On the way to Planetproof-melk. Daarvoor krijgen de boeren een extra toeslag. Iets dat Verbij ziet als een beloning voor de extra duurzaamheidsinspanningen. 

"Ik ben er trots op dat ik namens alle On the way to PlanetProof-melkveehouders in Noord-Holland de bel mocht luiden en de eerste kaas mocht aanbieden", aldus Verbij, die sinds kort On the way to PlanetProof-melk levert aan FrieslandCampina. Zijn melkveebedrijf staat in het Noord-Hollandse Den Ilp. "De toeslag die wij als melkveehouders hiervoor ontvangen zie ik echt als een beloning voor onze extra duurzaamheidsinspanningen.''

Volgens Joris Vogelpoel, Chief Commercial Officer bij kaasgroothandel Zijerveld, blijft de vraag naar zuivelproducten die voldoen aan hoge eisen op het gebied van dier, natuur en klimaat, toenemen. ''Het is goed om te zien dat steeds meer klanten waarde hechten aan het On the way to PlanetProof-keurmerk. Met de introductie van Noord-Hollandse kaas met dit duurzaamheidskeurmerk spelen wij in op deze marktvraag. Met de extra vergoeding die de boer ontvangt, helpen we hem bij het verder verduurzamen van zijn bedrijfsvoering'', zo legt Vogelpoel uit. 

Inmiddels zijn ruim 40 leden-melkveebedrijven in Noord-Holland On the way to PlanetProof-gecertificeerd. De kaas is vanaf medio oktober verkrijgbaar bij de versafdeling van de Plus, Sligro, Boon's Markt, COOP, Dirk, Boni en SPAR. Het gaat om stukken en plakken van de Noord-Hollandse Gouda 48+, jong, jong belegen en belegen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
foodbusiness.nl

Max van der Heijden

Nieuws Milieukeur

Deel consumenten kijkt bewust naar keurmerk

Nieuws HAK

Hak wil scoren met groenteteelt van dichtbij

Nieuws PlanetProof

Keurmerk 'On the way to PlanetProof' blijft groeien

Opinie Krijn J. Poppe

Certificering en labelen: meer of minder zuur?

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief