JDE Peets

Nieuws JDE Peet's

Meevallende groei voor JDE Peet's

Woensdag 11:00 uur

JDE Peet's heeft in de eerste zes maanden van 2022 een dubbelcijferige omzetgroei behaald, maar zag de aangepaste Ebit niet verbeteren. Dit blijkt woensdag uit cijfers van de koffiespecialist met een notering aan het Damrak.

De omzet steeg autonoom met 15,7% naar €3,90 miljard. Analisten verwachtten voor de eerste jaarhelft een autonome groei van 12,3% tot €3,74 miljard.

Die stijging bleek volledig te danken te zijn aan hogere prijzen. Prijsverhogingen waren volgens CEO Fabien Simon ook nodig, gezien de "uitzonderlijke hoge kosteninflatie".  In alle regio's boekte JDE groei. In het segment 'Buiten de deur' werd zelfs een groei van 39,9 procent geboekt.

JDE boekte een aangepaste EBIT van €631 miljoen, een autonome daling van 2,1 procent. Analisten rekenden echter op €583 miljoen, een daling van 10,4 procent autonoom.

Onder de streep restte onderliggend een nettowinst van €523 miljoen. Dat was een jaar geleden €446 miljoen. 

2022

JDE herhaalde voor 2022 te rekenen op veel volatiliteit, veroorzaakt door de hoge inflatie en de geopolitieke onrust. JDE rekent op een dubbelcijferige autonome omzetgroei en een stabiele brutowinst met een vrije kasstroom van minimaal €1 miljard. Na zes maanden stond deze post op €696 miljoen.

Voor heel 2022 rekenen de analisten op een autonome omzetgroei van 12,0 procent en een omzet van net geen €8 miljard. De aangepaste Ebit wordt geschat op €1,2 miljard; een autonome krimp van 7,5 procent.

foodbusiness.nl

ABM Financial News

Reageer op dit artikel
Velden met een * zijn verplicht. Bij reageren gaat u akkoord met de algemene forumregels en mogelijke sancties bij overtreding.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief