Grand Warszawski / Shutterstock.com

Nieuws

Starbucks presteert boven verwachting

Woensdag 10:00 uur

Starbucks heeft in het derde kwartaal van zijn lopende boekjaar beter gepresteerd dan verwacht. Dit meldde de Amerikaanse koffieketen dinsdag na de beurs.

De aangepaste winst per aandeel daalde van $1,01 naar $0,84. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op $0,77. Starbucks behaalde een omzet van $8,15 miljard, tegenover $7,5 miljard een jaar eerder. Analisten rekenden ook op een omzet van $8,15 miljard.

De vergelijkbare omzet per filiaal steeg wereldwijd met 3,0%, wat licht onder de marktverwachting was. In China daalde de omzet als gevolg van de coronabeperkingen. "We hebben een duidelijk zicht op wat we moeten doen om het bedrijf opnieuw uit te vinden, onze partner- en klantervaringen naar een hoger niveau te tillen en wereldwijd versnelde, winstgevende groei te stimuleren", zei interim-CEO Howard Schultz in een toelichting. In de nabeurshandel steeg het aandeel 1,5%.

foodbusiness.nl

ABM Financial News

Reageer op dit artikel
Velden met een * zijn verplicht. Bij reageren gaat u akkoord met de algemene forumregels en mogelijke sancties bij overtreding.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Analyse JDE Peet's en Starbucks

Koffiereuzen vergeleken: groeien op elkaars terrein

Nieuws Starbucks

Starbucks overweegt vertrek uit VK

Nieuws Oorlog Oekraïne

Ook koffieketen Starbucks trekt zich uit Rusland terug

Analyse Kwartaalcijfers

Recordbrekend Starbucks focust op drive thru winkels

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief