Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Nieuws Vlees

Aldi Duitsland verlaagt prijs van vlees in schap

5 Juli 2022

Een verrassende prijsontwikkeling in het Duitse supermarktschap. Waar de prijzen voor allerlei producten blijven stijgen, bewandelen de vleesprijzen bij de Duitse Aldi's nu een tegenovergesteld pad. De discounter verlaagt vanaf deze week voor een groot aantal vleesproducten de prijzen.

Een woordvoerder van Aldi meldt aan het Duitse dagblad Bild dat zij 'na duidelijke prijsstijgingen begin dit jaar weer dalende basisprijzen voor vlees zien, in het bijzonder bij varkensvlees'. Dat ligt volgens Aldi aan de overcapaciteit op de Duitse markt. Het bedrijf wil met de stap de gedaalde inkoopprijzen aan de klanten in de supermarkt doorgeven om daarmee een bijdrage te kunnen leveren aan het 'afzwakken van de inflatie'.

Andere partijen volgen
De stap van Aldi zal er waarschijnlijk voor zorgen dat andere supermarkten zullen volgen. Zo zegt supermarkt Edeka 'waarde te hechten aan een goede prijs/prestatie verhouding en daarom de prijzen voor een aantal vleesproducten in de komende dagen aan de nieuwe marktsituatie aan te willen passen'. Ook andere ketens geven aan mogelijke prijsreducties onmiddellijk aan consumenten door te willen geven.

Meerdere factoren lijken de dalende prijzen te veroorzaken. Ondanks het zomerweer lijkt de barbecuevraag dit jaar wat achter te blijven waardoor de marktprijzen wat onder druk raken. Zo kiezen consumenten volgens Duitse media vaker voor vegetarische alternatieven en zet de hoge inflatie bovendien druk op de koopkracht. Ook leidt de varkensvleesketen onder de aanwezigheid van Afrikaanse varkenspest in het land, welke de export vanuit Duitsland onder flinke druk zet.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Marktflits Vlees

Pluimveevlees winnaar van de inflatie?

Analyse Varkensvlees

Inflatiespook decimeert varkensvleesprijzen

Marktflits Vlees

Rundvleesprijs in glijvlucht naar beneden

Analyse Pluimveevlees

Prijs kippenvlees trekt na zomerdip weer aan

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief