Shutterstock

Nieuws sluiting

Flitsbezorger Zapp overweegt te stoppen

23 Juni 2022

Flitsbezorger Zapp overweegt zich terug te trekken uit Nederland. Dit na de gedwongen sluiting van twee 'Zappstores' door de gemeente Amsterdam. Het van oorsprong Britse bedrijf zal in juli een definitieve keuze maken. 

Naar eigen zeggen heeft Zapp miljoenen geïnvesteerd in de Nederlandsse economie en meer dan duizend nieuwe banen gecreëerd. Het bedrijf is in overleg met vakbonden en werknemers over een mogelijk vertrek.

Het bedrijf is dan bijna een jaar in Nederland actief. De bezorgdienst van Zapp is actief in Rotterdam en Amsterdam. Die laatste stad wil dat de distributiecentra van flitsbezorgers, de zogeheten darkstores, verhuizen naar industrieterreinen aan de rand van de stad. Dit om overlast te voorkomen. Vooral over de darkstores van Zapp zijn er veel klachten van overlast. Het bedrijf is als enige flitsbezorger 24 uur per dag actief, waardoor er ook 's nachts veel te doen is rond de distributiecentra. 

Teleurstelling
Zapp werd door investeerder en influencer Bas Smit naar Nederland gehaald. Hij baalt van het mogelijke vertrek. ''Als mega fan van Zapp doet het pijn namens alle Zappers dat het bedrijf geen andere keuze heeft dan een vertrek uit Nederland te overwegen, ondanks het bedienen van vele tienduizenden klanten, het creëren van grote werkgelegenheid en het investeren van miljoenen euro's in de lokale economie'', laat hij weten in een persbericht.

Ook vicepresident Strategy bij Zapp Steven O'Hear is teleurgesteld. "We zijn erg gefrustreerd en teleurgesteld door het gebrek aan betrokkenheid van de gemeente Amsterdam en de gedwongen sluiting van twee van onze belangrijkste Zappstores'', zegt hij. ''Hoewel we altijd hebben gestreefd naar een constructieve dialoog met de gemeente Amsterdam en samenwerken met alle belanghebbenden om te leren en te verbeteren over de manier waarop snelle levering kan voldoen aan de behoeften van zowel buren als klanten, hebben de aanhoudende onzekerheid over de regelgeving en de recente eenzijdige en ongerechtvaardigde besluiten van de gemeente het onmogelijk gemaakt om verder te investeren in Nederland. Ons voorgenomen vertrek brengt meer dan honderd banen in gevaar en we betreuren oprecht de impact die dit zal hebben op onze medewerkers en trouwe klanten.''

Het bedrijf zal zich gaan richten op het versterken van de positie in Londen en uitbreiding naar soortgelijke grote steden. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox