Shutterstock

Nieuws Plantaardige eiwitten

Imagindairy haalt opnieuw miljoenen binnen

18 Mei 2022

Het Israëlische bedrijf Imagindairy heeft opnieuw miljoenen aan kapitaal aangetrokken. Eind vorig jaar haalde de start-up ook al een flink bedrag op. Met de financiële bijdrage wil Imagindairy onderzoek doen om uiteindelijk nieuwe zuivelalternatieven te ontwikkelen. 

Imagindairy produceert eiwitten die worden verwerkt in zuivelalternatieven. Dat doet het op basis van micro-organismen via gepatenteerde precisie-fermentatietechnologie. Dat proces valt in de smaak, zo blijkt. Het concern maakt namelijk vandaag (18 mei) bekend nog eens $15 miljoen aan kapitaal van investeerders te hebben aangetrokken. In een eerdere ronde, eind vorig jaar, werd ook al $13 miljoen opgehaald. De financieringsronde werd geleid door Target Global.

"Deze extra financiële middelen gaan we gebruiken voor extra onderzoek, met als doel te komen tot een ​​reeks alternatieve producten voor zuivel", zo stelt het bedrijf in een persbericht. Het bedrijf is momenteel ook in gesprek met een aantal grote zuivelproducenten, waarvan de namen niet bekend zijn gemaakt, die hun productportfolio's willen diversifiëren.

foodbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Nieuws melk

Britse waakhond verbiedt anti-melk campagne Oatley

Interview Max & Bien

'We willen ons merk eerst in eigen land uitbouwen'

Nieuws Melk

Vegan zuivelmarkt groeit hard, maar blijft klein

Achtergrond Plantaardig

2030: wereld staat bol van de plantaardige voeding

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief