Shutterstock

Nieuws McDonald's

McDonald's trekt zich volledig terug uit Rusland

16 Mei 2022

Fastfoodketen McDonald's heeft vandaag (16 mei) aangekondigd dat het volledig vertrekt uit Rusland. Volgens persbureau ANP worden alle filialen in het Oost-Europese land verkocht. 

De 847 restaurants van McDonald's in Rusland werden eerder in het jaar al gesloten wegens de oorlog in Oekraïne. Dat viel bij veel franchisers in verkeerde aarde. Zij draaiden de 'gele M' om en gingen daarna op eigen initiatief open onder een nieuwe naam. McDonald's laat nu dus weten alle filialen te verkopen.

Rusland is voor de fastfoodketen best een grote markt. Naar eigen zeggen is het Oost-Europese land goed voor 9% van de omzet en iets minder dan 3% van de operationele winst. 

foodbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Nieuws Oorlog

Foodbedrijven vertrekken alsnog massaal uit Rusland

Nieuws Oorlog

Druk op achterblijvers om Rusland te verlaten

Analyse Grondstoffen

Zet de daling van de tarweprijs verder door?

Analyse Granen & Grondstof

De tarwenoteringen houden dalende trend vast

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief