Shutterstock

Nieuws Vlees

Duitse vleessector is vrij somber gestemd

Vrijdag 10:15 uur

Veel bedrijven in de Duitse vleessector zijn somber gestemd als het gaat om de vleesconsumptie. Dat toont een enquête onder honderd grote bedrijven in de Duitse vlees- en worstindustrie aan. Het merendeel van hen verwacht dat de vleesconsumptie komende jaren daalt. 

Uit de enquête van dfv Mediengruppe blijkt dat 84% van de ondervraagde bedrijven verwacht dat de stijgende vleesprijzen zorgen voor een lagere vleesconsumptie. Een groot deel van de bedrijven gaat daarbij uit van een daling in het vleesverbruik van 5% tot 10%. Ongeveer 20% van de bedrijven ziet de vleesconsumptie zelfs met meer dan 10% teruglopen door de fors gestegen prijzen.

Grote bedrijven harder geraakt door crisis
Van alle ondervraagde bedrijven gaf 58% daarnaast aan niet tevreden te zijn met de economische ontwikkeling van het bedrijf. Het lijkt er op dat vooral de grotere bedrijven geraakt worden door de teruglopende volumes. Waar deze groep jarenlang profiteerde van kostenvoordelen, ten opzichte van kleinere concurrenten, zien zij vandaag de dag onderbezetting in hun productielocaties.

Vanwege de oplopende kosten voor consumenten is de prijs op korte termijn een belangrijke factor zijn bij de aankoop van vleesproducten. Voor de langere termijn wordt de regionale herkomst van het product en een hoger dierenwelzijn genoemd als belangrijke succesfactoren.

De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Foodbusiness kunt u gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Reageer op dit artikel
Velden met een * zijn verplicht. Bij reageren gaat u akkoord met de algemene forumregels en mogelijke sancties bij overtreding.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Analyse Rundvlees

Geen opwaarts potentieel meer bij rundvlees?

Marktflits Vlees

Varkensvleesmarkt zet keten op scherp

Analyse Varkensvlees

Prijzen varkensvlees staan opnieuw sterk onder druk

Video Vlees

Markt varkensvlees moet weer tik incasseren

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief