SophieOst / Shutterstock.com

Nieuws Jaarcijfers

Duitse worstmaker ziet grote groei in vega-vlees

3 Mei 2022

Rügenwalder Mühle, een van de grootste worstenmakers van Duitsland, heeft de omzet in plantaardige producten afgelopen jaar voor het eerst die van vleesproducten zien overstijgen. De groei in de vega-tak heeft ervoor gezorgd dat de worstenmaker in een krimpende vleesmarkt toch een hogere omzet heeft gerealiseerd.

Rügenwalder Mühle zag de omzet vorig jaar uitkomen op €263,3 miljoen. Dit is een stijging van 12,7% in vergelijking tot één jaar daarvoor. De omzet werd gestuwd door de flink gestegen verkopen van vleesalternatieven. Het bedrijf is in Duitsland een van de marktleiders in de productie en de verkoop van vleesvervangers. Al sinds 2014 zitten er vegetarische producten in het assortiment.

Verdere inzet op vegetarische groei
In het vegetarische segment voerde Rügenwalder Mühle de omzet met maar liefst 42% op. Daarmee was de groei groter dan de gemiddelde marktgroei in Duitsland in deze productcategorie. Dat was het afgelopen jaar namelijk 33,2%. 

Komende jaren blijft Rügenwalder Mühle zich inzetten voor een groei in het vegetarische segment. Het bedrijf kocht daarom een 8000 vierkante meter grote productielocatie aan, waar hoofdzakelijk vegetarische producten worden geproduceerd. De directeur geeft aan dat het de productiecapaciteit zo snel mogelijk wil uitbreiden om groei in het vleesvrije segment blijvend mogelijk te maken.

De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Foodbusiness kunt u gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Reageer op dit artikel
Velden met een * zijn verplicht. Bij reageren gaat u akkoord met de algemene forumregels en mogelijke sancties bij overtreding.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Achtergrond Vleesvervangers

Vegetarisch gehakt heeft nog horde te nemen

Nieuws Inflatie

Oproep in Duitsland: 'Schaf btw op basisvoeding af'

Nieuws Kweekvlees

Overheid gaat investeren in cellulaire landbouw

Nieuws Retail

'Zonder Russisch gas geen Duitse zuivel meer'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief