New Fork

Nieuws New Fork

New Fork brengt smart catering naar Amsterdam

13 April 2022

Bedrijfshorecabedrijf New Fork breidt de activiteiten vanaf deze maand uit naar Amsterdam, maakt het bekend in een persbericht. Daarvoor heeft het bedrijf afgelopen periode diverse overnames van Amsterdamse cateringbedrijven gedaan. "De experimenten in Rotterdam van afgelopen jaar bleken levensvatbaar en hebben bedrijven als CoolBlue en Deutsche Bank aangetrokken. Dat is een reden om uit te breiden." Uiteindelijk wil New Fork de nieuwe standaard neerzetten voor bedrijfshoreca: smart, hybride en flexibel.

Yorick van Baarsel en Roland Mathy startten in 2010 met New Fork. "Dit deden we omdat we het lunchaanbod in Nederland vonden tegenvallen, en dan vooral het aanbod 'to go'. Ik dacht: 'Dat moet beter kunnen'. Ik kan alleen niet koken, dus heb ik een compagnon gezocht die dat wel kon", aldus Van Baarsel in een eerder interview met Foodbusiness. De ondernemers verkochten de 100% natuurlijke lunches in beginsel via zogenaamde sandwich shops, maar werden al snel ontdekt door bedrijven in Rotterdam. En eind 2020 is de expansiedrift in een stroomversnelling terechtgekomen.

Dat is de reden dat nu de overstap gemaakt kan worden naar de Amsterdamse markt. Door middel van de huidige en op hande zijnde overnames van Amsterdamse cateringbedrijven wil New Fork sneller een groter marktaandeel veroveren. Maar de werking blijft hetzelfde. Van Baarsel: "Elke medewerker bestelt 's ochtends de lunch via onze app en 's middags wordt deze op kantoor afgeleverd. Voedselverspilling is zo ook verleden tijd, omdat via de speciaal ontwikkelde app precies besteld wordt wat die dag nodig is. Dit past perfect in de huidige tijd van hybride werken."

Stad voor stad uitbreiden
Volgens New Fork is smart catering de toekomst. "De flexibiliteit, gezonde en verse producten en de snelle levering zorgen ervoor dat nagenoeg alle nieuwe klanten voor langere tijd blijven. Wij lanceren nu in Amsterdam en leren ook daar weer veel ondernemerslessen. Daarna gaan we Nederland stad voor stad veroveren met onze slimme smart catering concepten", stelt Van Baarsel. In het eerdere gesprek gaf de co-founder al aan dat het doel is om toonaangevend te worden in lunchvoorziening, zowel op kantoor als in het straatbeeld.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
foodbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Nieuws Horeca

'Werk met overschotten om marge te vergroten'

Nieuws Horeca

Horeca ziet wederom daling in omzet

Interview New Fork

'Personeelstekort houdt voorlopig nog aan'

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox