Shutterstock

Nieuws Südzucker

Südzucker verwacht flinke omzetstijging

5 April 2022

Südzucker verwacht dit boekjaar een flinke omzetstijging, zo blijkt uit de voorlopige resultaten die het voedingsbedrijf vandaag (5 april) bekend heeft gemaakt. De geconsolideerde omzet stijgt met €900 miljoen. Hierdoor ziet het bedrijf ook mogelijkheden om het dividend te verdubbelen.

Kijkend naar de voorlopige cijfers, dan realiseert Südzucker dit gebroken boekjaar – dat loopt van 1 maart 2021 tot en met 18 mei 2022 – een omzet van €7,6 miljard. Dat was één jaar eerder €6,7 miljard. In dezelfde periode steeg de brutowinst (ebitda) tot ongeveer €690 miljoen, blijkt uit voorlopige cijfers. Dat was vorig boekjaar €598 miljoen. Ook het geconsolideerde bedrijfsresultaat komt waarschijnlijk beter uit de bus: €330 miljoen versus €236 miljoen.

Tijdens de vergadering van vandaag heeft de raad van bestuur van Südzucker eveneens besloten om een dividend van €0,40 per aandeel voor te stellen in de algemene ledenvergadering. Eén jaar eerder werd een dividend van €0,20 per aandeel uitgekeerd.

Het volledige rapport over boekjaar 2021/2022 wordt op 19 mei gepresenteerd.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
foodbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Nieuws Jaarcijfers

Hoogwegt en Numidia zien beiden lager resultaat

Nieuws Jaarcijfers

Bakker La Lorraine laat coronadip achter zich

Nieuws Jaarcijfers

Target klimt uit koersdal na publicatie jaarcijfers

Analyse Hormel Foods

Resultaten Hormel Foods vallen in de smaak

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox