Eigen foto

Foodbusiness Vacature

Economieredacteur voor Foodbusiness.nl gezocht

16 Februari 2022

Foodbusiness.nl is het nieuwe onafhankelijke business-to-business kanaal voor de professionele ondernemers in de Nederlandse en internationale foodsector. Een startup in de foodbusiness met ambitieuze plannen en een gedreven team. Ben jij ook zo'n pionier die het machtig mooi vindt om de ontwikkelingen van foodconcerns te analyseren, de beurskoersen te checken en de grondstofmarkten te volgen? Dan hebben we een mooie plek voor je bij ons op de redactie.

Wat ga je doen

Als economieredacteur kom je in een team met acht vaste redacteuren. Je schrijft dagelijks meerdere verhalen waarin je bijvoorbeeld de financiële prestaties van foodconcerns uit de doeken doet, de beurskoersen volgt, creatief en inzichtelijk data analyseert, ondernemers en toplieden interviewt en de markten van foodcommodities volgt. We zijn niet van het snelle nieuws, maar geven de voorkeur aan duiding via analyses, achtergrondartikelen en dossiervorming. En niet alleen in geschreven artikelen. Als je zin hebt om een video of podcast in onze eigen studio op te nemen, juichen we dat toe.

Waarom pas je uitstekend bij ons

Je bent een betrokken collega die de mouwen opstroopt om samen met ons Foodbusiness verder te ontwikkelen tot een platform die impact heeft in de foodsector. Je vindt het leuk de telefoon te pakken, gesprekken te voeren met partijen in de foodketen, kwartaalcijfers en jaarrekeningen te doorgronden en bedrijfsstrategieën en marktbewegingen te ontrafelen. Vanzelfsprekend zit je vol energie om deze data van bedrijven en markten op een creatieve en boeiende wijze door te geven aan onze bezoekers en abonnees, waarbij je uiteraard social media niet uit het oog verliest. Je houdt van een informele werksfeer binnen een hecht team, met veel ruimte om je eigen ideeën uit te werken. En als jij je best doet, hebben we dat uiteraard door.

We zoeken iemand die een voorliefde heeft voor economie, bedrijfskunde en/of journalistiek en een hbo-opleiding op een van deze terreinen heeft afgerond. Jong talent is van harte welkom, al vormen enkele jaren ervaring een pré. Je bent bij voorkeur fulltime (40 uur per week) beschikbaar, maar 32 uur is bespreekbaar.

Wie zijn wij?

Foodbusiness.nl is een merk van DCA Multimedia, producent van online content, analyses en excellente data voor de zakelijke markt. Foodbusiness.nl is de jongere zus van het gevestigde Boerenbusiness.nl, het financieel-economisch platform voor ondernemers in de agribusiness. Binnen de redactie werk je daarom ook nauw samen met de collega's van Boerenbusiness. We hechten veel waarde aan creativiteit en nieuwe inzichten in ons team en zien de meerwaarde van diversiteit. We roepen daarom elke kandidaat op die zich geschikt acht voor deze functie bij ons te solliciteren.

Wat bieden wij?

  • Een boeiende baan, met volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je kan veel van de collega's leren, maar zij leren uiteraard ook graag van jou.
  • Een podium om jezelf online te profileren in woord, beeld en geluid.
  • Fijne collega's die je waar nodig helpen binnen de redactie, en daarbuiten.
  • Een groot bureau en goede koffie op onze redactie in Lelystad en in deze tijd uiteraard volop ruimte om thuis of op locatie te werken.
  • Een laptop, thuiswerkvergoeding, reiskostenvergoeding of treinabonnement krijg je uiteraard van ons. Het centraal station in Lelystad is slechts een kleine kilometer verwijderd van ons kantoor.
  • De functie is beschikbaar per 1 maart 2022, maar wil en kan je snel bij ons aan de slag dan valt daar zeker over te praten.

Ben je geïnteresseerd?
Stuur dan je cv naar hoofdredacteur Eric de Lijster via e.delijster@foodbusiness.nl. Heb je vragen of wil je even met Eric sparren over deze functie? Stuur hem dan een mail of bel naar: 0320-269 526.

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief