JHVEPhoto / Shutterstock.com

Nieuws Overname

Kraft Heinz voltooit de overname van Just Spices

20 Januari 2022

De Duitse start-up Just Spices is definitief overgenomen door The Kraft Heinz Company. Hoeveel het bedrijf neertelt voor een meerderheidsbelang van 85% is niet bekend. De overige 15% blijft in handen van de drie oprichters van Just Spices.

The Kraft Heinz Company, dat in 2020 een netto-omzet behaalde van $26 miljard, heeft de overname van Just Spices afgerond. "Deze overname past in onze ambitie om wereldwijd de nummer één te zijn op het gebied van smaakverbetering", aldus Rafael Oliveira, president van de afdeling International Markets bij Kraft Heinz, in een persbericht. De Duitse start-up, opgericht in 2014, focust zich op smaakverhogende producten en realiseerde vorig jaar een omzet van ongeveer €60 miljoen. Zo'n 70% van het assortiment wordt rechtstreeks aan de consument verkocht, de rest wordt verkocht via grote supermarktketens of online kanalen.

Het resterende belang van 15% blijft in eigendom van de drie oprichters van Just Spices, die zich daarmee willen blijven focussen op de internationale groei. "We zijn enorm enthousiast over de uitbreidingsmogelijkheden die voortkomen uit het combineren van de innovatie en merkkracht van Just Spices en het Kraft Heinz-team. De schaal en kennis van de internationale markten die de samenwerking met zich meebrengt, is een mooie kans", aldus Florian Falk, CEO van Just Spices en een van de drie oprichters van het bedrijf.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
foodbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Nieuws Kaas

Kerry koopt divisie poederkaas van Kraft Heinz

Nieuws Kraft Heinz

Kraft Heinz investeert in bevoorradingsketen

Nieuws Verpakkingen

Kraft Heinz stapt over op kartonnen ketchupfles

Nieuws Kwartaalcijfers

Kraft Heinz rekent inflatie vrij snel in keten door

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief