defotoberg / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Aldi Duitsland wil af van stalmelk in schappen

Donderdag 13:20 uur

Aldi in Duitsland wil in de periode tot 2030 geleidelijk toe naar een zuivelaanbod dat voldoet aan hogere dierenwelzijnseisen. Vooral de zogenaamde 'stalmelk' moet uit het schap verdwijnen. De aanpassing hing al een tijdje in de lucht.

Concreet gaat het om melk die uiterlijk per 2030 moet voldoen aan de eisen van 'Haltungsform' 3 of 4. Dit zijn de houderijvormen met de hoogste eisen. In bedrijven die vallen onder 'Haltungsform' 1 of 2 is het aanbinden van de koeien nog toegestaan. Die vorm van veehouderij wordt in het zuiden van Duitsland relatief vaak toegepast. Alle grote Duitse supermarkten hanteren de vier genoemde criteria voor aanduiding van het dierenwelzijnsniveau, niet alleen voor zuivel, maar ook voor vlees.

Haltung
De logo's bij de vier verschillende treden in dierenwelzijn.
​​​​​Bron: www.haltungsform.de.

Bij Aldi gaat de invoering van een hoger segment zuivel gepaard met een prijsverhoging. Producenten krijgen meer betaald, consumenten moeten iets meer neertellen. Melkveehouders mopperen dat zij ondertussen niet altijd extra betaald krijgen, maar dat de industrie de extra inkomsten voor zichzelf houdt.

Aldi is vaak een voorloper in de Duitse levenmiddelenindustrie. als Aldi Süd en Aldi Nord een stap zetten, of een nieuw contract afsluiten met leveranciers, dan volgen andere grote Duitse supermarkten die beweging vaak.

Reageer op dit artikel
Velden met een * zijn verplicht. Bij reageren gaat u akkoord met de algemene forumregels en mogelijke sancties bij overtreding.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Aldi Duitsland wil snel stap zetten in dierenwelzijn

Nieuws Vlees

Aldi Duitsland wil snel stap zetten in dierenwelzijn

Bijna elk Brits huishouden koopt zuivel en dit valt op

Nieuws Melk

Bijna elk Brits huishouden koopt zuivel en dit valt op

Kaasproductie neemt af, export flink hoger in 2021

Nieuws Melk

Kaasproductie neemt af, export flink hoger in 2021

Carrefour opnieuw in beeld bij Auchan

Achtergrond Carrefour

Carrefour opnieuw in beeld bij Auchan

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief