Bonduelle

Analyse Bonduelle Group

Bonduelle Group groeit ondanks wisselende koers

13 Oktober 2021

Ondanks de wisselende koersbewegingen en de coronacrisis boekte Bonduelle Group afgelopen jaar groei. De netto-omzet steeg met €2,7 miljoen (+1,6%) op 'like-for-like'-basis, zo meldt het bedrijf in de jaarcijfers. Voor komend jaar streeft het Franse bedrijf naar een omzetgroei van 3%. De Noord-Amerikaanse tak wordt strategisch herzien.

Bonduelle Group had afgelopen jaar (tot en met het tweede kwartaal) te maken met veel ongunstige valutabewegingen. Hierdoor is de totale groei van de groep met bijna 4,3% afgenomen. Dit kwam voornamelijk door de wisselende stand de Amerikaanse dollar, de Russische roebel en de Canadese dollar ten opzichte van de euro.

Bonduelle Group laat afgelopen maanden ook een wisselend beeld zien op Euronext Paris. Maandag 11 oktober noteerde het nog €21,85 per aandeel. In de maand februari waren de koersen een stuk minder hoog; namelijk €19,68 per aandeel. Dit komt vermoedelijk door de lockdowns in diverse landen, wat een direct effect had op de out-of-home-afzetkanalen.

Desalniettemin kijkt het positief vooruit; het zet in op een omzetgroei van 3% voor komend jaar. De activiteiten op de Noord-Amerikaanse markt (van Bonduelle Americas Long Life) worden strategisch herzien. In deze divisie worden ingeblikte en bevroren groenten en fruit verwerkt voor retailers en out-of-home-kanalen. De activiteiten omvatten zes verwerkingsfabrieken in Canada en vier in de Verenigde Staten. Deze divisie genereerde een jaaromzet van €600 miljoen ($702 miljoen).

Plantaardig is de toekomst
Het bedrijf is altijd al een pionier geweest op het gebied van plantaardige voeding, en dat is het nog steeds. In uitingen laat Bonduelle blijken dat de 'groenterevolutie' hoog op de prioriteitenlijst staat. Ook met het oog op de tien miljard mensen die in 2050 gevoed moeten worden. "Om de huidige milieu-uitdagingen het hoofd te bieden, geloven we dat plantaardige voeding dé oplossing is," zo meldt Bonduelle op haar website.

Bonduelle verbindt aan die marktpositie een duidelijke duurzaamheidsambitie: tegen 2025 wil het een B Corp-gecertificeerd bedrijf worden. Ilonka Audenaerde, General Manager Bonduelle Benelux: "B Corp is een wereldwijd erkende duurzaamheidscertificering waarbij je je als bedrijf engageert om natuur, milieu en sociale verantwoordelijkheid op hetzelfde niveau te plaatsen van economisch belang. We willen graag de beste zijn vóór de wereld in plaats van de beste van de wereld."

foodbusiness.nl

Rianne Nieuwenhuize

Rianne Nieuwenhuize is redacteur bij Foodbusiness. Zij komt uit de bloeiende wereld van bloemen en planten en schreef daarvoor enkele jaren over groenten en fruit. De agrarische sector ligt haar nauw aan het hart, deze schuurt mooi tegen de smakelijke en zakelijke wereld van Foodbusiness aan.
Reageer op dit artikel
Velden met een * zijn verplicht. Bij reageren gaat u akkoord met de algemene forumregels en mogelijke sancties bij overtreding.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Südzucker verhoogt winst in eerste halfjaar

Nieuws Suiker

Südzucker verhoogt winst in eerste halfjaar

Südzucker voorziet hogere omzet in segment suiker

Nieuws Südzucker

Südzucker voorziet hogere omzet in segment suiker

Greenyard zet verlies om in winst in coronajaar

Nieuws Jaarverslag

Greenyard zet verlies om in winst in coronajaar

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief