Agrifoto

Nieuws Melk

FrieslandCampina-preses Erwin Wunnekink stapt op

22 September 2021

Erwin Wunnekink treedt na 3 maanden terug als voorzitter bij FrieslandCampina. Vicevoorzitter Sandra Addink-Berendsen neemt zijn taken waar, zo meldt FrieslandCampina woensdag (22 september) in een verklaring. 

Wunnekink was nog maar recent in functie. Op 16 juni jongstleden volgde hij Frans Keurentjes op als voorzitter. Wunnekink was sinds december 2009 lid van het coöperatiebestuur en de raad van commissarissen en vervulde sinds december 2016 tot medio dit jaar het vicevoorzitterschap in beide gremia. Het besluit om terug te treden kwam in de vergadering van de CVD, de Centrale Vergadering van Districtsvoorzitters.

Wunneking

Vicevoorzitter Sandra Addink-Berendsen (net als Wunnekink ook bestuurder bij ForFarmers) neemt zijn taken waar tot er een nieuwe voorzitter is benoemd door het bestuur van de coöperatie.

Onrust
Het is onrustig in de coöperatietop van FrieslandCampina. Bestuurder Frans van der Hurk trad 2 weken geleden ook terug. Deze onrust is voor Wunnekink ook reden om op te stappen: "Ik heb besloten terug te treden in het belang van de coöperatie. Er is veel onrust in onze coöperatie en in de sector. Juist in deze tijd hebben we eenheid en daadkracht nodig. Ik wil met mijn vertrek bijdragen aan de verbetering van het draagvlak en herstel van vertrouwen in het bestuur. We moeten onze blik naar buiten richten en de belangrijke opgaves waar we voor staan onder ogen zien en gezamenlijk het hoofd durven bieden."

Van den Hurk noemde juist het feit dat er te weinig echt veranderd kon worden in de coöperatie en de zuivelonderneming als reden om op te stappen.

FrieslandCampina boert vooruit in Pakistan

Nieuws Kwartaalcijfers

FrieslandCampina boert vooruit in Pakistan

Opnieuw geruchten over verkoop Friso

Nieuws FrieslandCampina

Opnieuw geruchten over verkoop Friso

Óók FrieslandCampina meldt zich in jacht op boer

Analyse Melk

Óók FrieslandCampina meldt zich in jacht op boer

FrieslandCampina zet mes in productie Borculo

Nieuws Babymelkpoeder

FrieslandCampina zet mes in productie Borculo

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief