robert coolen / Shutterstock.com

Nieuws Picnic

Bill Gates investeert gigantisch in Picnic

16 September 2021

Online supermarkt Picnic heeft de ambitie om uit te breiden in onder meer Duitsland en Frankrijk. Die ambitie lijkt het nu te kunnen verwezenlijken. Het Nederlandse bedrijf heeft namelijk €600 miljoen opgehaald in de financieringsronde die wordt geleid door het investeringsfonds van Bill Gates, zo maakt het bedrijf donderdag 16 september bekend.

Het Nederlandse Picnic heeft in een recente financieringsronde €600 miljoen opgehaald. Die ronde werd geleid door het investeringsfonds van Microsoft-oprichter Bill Gates. Hoeveel de Bill & Melinda Gates Foundation precies investeert in de online supermarkt is niet bekendgemaakt. Wel is het zo dat de leider van de investeringsronde meestal het hoogste bedrag voor rekening neemt. Ook een aantal bestaande investeerders leggen opnieuw geld in.

Uitbreiden
Met het opgehaalde bedrag willen de online supermarkt uitbreiden in Europa. Duitsland en Frankrijk staan daarbij bovenaan de lijst. Het Nederlandse bedrijf is al actief in die landen, maar wil er nu verder op inzetten. Ook technologische innovatie staat hoog op de agenda. "Dit om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen", staat in een persbericht. "Investeringen in gerobotiseerde fulfilment centers, elektrische voertuigen en een team van software-ontwikkelaars van wereldklasse zijn nodig voor de langetermijngroei."

De laatste financieringsronde, van twee jaar geleden, leverde het bedrijf ook al €250 miljoen op. In het zesjarig bestaan is bijna €1 miljard aan financiering opgehaald.

foodbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.
Coronacrisis versnelt expansiedrift Picnic

Analyse Picnic

Coronacrisis versnelt expansiedrift Picnic

'Geen transparantie over verduurzamen supermarkt'

Nieuws Retail

'Geen transparantie over verduurzamen supermarkt'

E-commerce kost Europese supermarkt flinke winst

Opinie Johan Geeroms

E-commerce kost Europese supermarkt flinke winst

Wat vindt leverancier van de overname van Deen?

Achtergrond Deen

Wat vindt leverancier van de overname van Deen?

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief