photocritical / Shutterstock.com

Nieuws Beyond Meat

Beyond Meat zet grote stappen in fastfoodketen

4 Maart 2021

Beyond Meat zet de eerste maanden van het jaar stevige stappen in de fastfoodketen. De producent van plantaardige alternatieven voor vlees heeft deze week bekendgemaakt een driejarige overeenkomst te hebben bereikt met fastfoodketen McDonalds. Ook kondigt het bedrijf aan een samenwerking te starten met Yum!-merken, waaronder KFC, Taco Bell en Pizza Hut vallen. Het blijft rivaal Impossible Foods daardoor een stap voor.

Beyond Meat heeft bekendgemaakt een driejarige leveringsovereenkomst te hebben gesloten met fastfoodgigant McDonalds voor de zogenaamde 'McPlant-burger'. Daarmee wordt Beyond Meat een 'voorkeursleverancier' van de grootste restaurantketen ter wereld. Dat is niet de enige megastap in de fastfoodketen. De producent van plantaardige varianten voor vlees meldt daarnaast namelijk ook een meerjarige samenwerking te hebben gesloten met Yum! Brands, waaronder KFC, Pizza Hut en Taco Bell vallen, voor de productie van plantaardige producten.

Hiermee zet het bedrijf een grote stap vooruit ten opzichte van rivaal Impossible Foods. Vooral de deal met McDonalds is behoorlijk gewild in de plantaardige sector. Al moet wel de kanttekening gezet worden dat de grote fastfoodketens vaak met meerdere leveranciers werken. Impossible Foods maakt daardoor nog altijd kans samen te werken met bijvoorbeeld McDonalds, al zal dat in mindere mate zijn dan de 'voorkeursleverancier'. Beyond Meat levert daarnaast ook al aan Starbucks, Denny's en Dunkin' Brands.

Europa krijgt eerste 'McPlant'
McDonald's test de nieuwe plantaardige burger in geselecteerde locaties over de hele wereld, te beginnen in de Europese Unie. Dit is niet vreemd, gezien Beyond Meat ongeveer een jaar terug de eerste productiefaciliteit in Europa opende, in samenwerking met het Nederlandse vleesbedrijf Zanderbergen. De co-packing site daarvan bevindt zich in Zoeterwoude (Zuid-Holland). Afgelopen jaar jaar verwierf het bedrijf ook een faciliteit in Enschede die end-to-end productiemogelijkheden in Europa mogelijk maakt.

De McPlant-burger is het eerste product in het plantaardige assortiment, maar producent Beyond Meat laat weten dat het samen met McDonalds op termijn ook andere plantaardige menu-items gaat ontwikkelen. Hierbij moet gedacht worden aan plantaardige opties voor kip, varkensvlees en ei.

McDonald’s neemt meer en meer afstand van het rund

Nieuws McDonald's

McDonald’s neemt meer en meer afstand van het rund

Beyond Meat: van sterspeler naar bankzitter

Analyse Beyond Meat

Beyond Meat: van sterspeler naar bankzitter

Beyond Meat breidt assortiment verder uit

Nieuws Beyond Meat

Beyond Meat breidt assortiment verder uit

Tyson Foods gaat strijd aan met Beyond Meat

Nieuws Tyson Foods

Tyson Foods gaat strijd aan met Beyond Meat

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief