Landenanalyses vleesvervangers

slachterij varkensvlees

Analyse Vlees & Eiwit

Overstroming Brazilië raakt ook vleesketen

De Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Sul kampt de laatste twee weken met Forse overstromingen. Niet alleen op de tarwemarkt zijn de effecten daarvan zichtbaar, maar ook voor de Braziliaanse vleessector zijn de effecten van fors. Met name problemen met de bevoorrading zorgen voor verstoringen. Al zal de vleessector waarschijnlijk vooral last hebben van de verstoring van de voermarkt.  
Maandag 09:30 uur
Vleesvervangers

Analyse Vlees & Eiwit

Geeft de overheid impuls aan vleesvervangers?

De zwakke markt voor plantaardige producten trekt op het moment weer volop de aandacht. Volgens de laatst beschikbare cijfers daalde de verkoop in het eerste half jaar in de retail met maar liefst 19,8% en recent bleek zelfs dat de gelauwerde markt van plantaardige melk met 7,2% is gedaald. Terwijl de daling in de Verenigde Staten eerder toe- dan afneemt, vlakt de daling in Nederland juist af.
29 Januari 2024
vegan Vleesvervangers

Analyse Vlees & Eiwit

Krimp Britse markt voor vleesvervangers biedt kans

Na de Amerikaanse markt voor vleesvervangers, is ook de Britse markt in zwaar weer beland. De verkoop in de supermarkten kromp sinds het toppunt van de populariteit met meer dan 10%. Daarnaast lijkt het ene na het andere bedrijf in de problemen te raken. Opvallend is vooral dat veel kleine bedrijven de markt verlaten. Toch biedt één categorie in de retail nog kansen.
1 September 2023
Vleesvervangers

Analyse Vlees & Eiwit

Hoe staan vleesvervangers er in Europa voor?

Door grote in flatie hebben vleesvervangers het in verschillende markten moeilijk. Toch groeit de Europese markt nog steeds, zo blijkt uit Nielsen onderzoek dat The Good Food Institute recent publiceerde. Uit de data blijkt onder meer dat Europa een nieuwe grootste afzetmarkt heeft en dat Nederlanders per hoofd van de bevolking de meeste vleesvervangers eten.
11 April 2023
Beyond Meat Vleesvervangers

Analyse Vlees & Eiwit

Krimp vleesvervangers VS gevolg van prijs en smaak

De verkoop van vleesvervangers in de Amerikaanse retail werd in 2022 stevig geraakt. Gemiddeld gezien lijkt de Amerikaanse consumenten niet tevreden over de categorie. Ongeveer de helft van de Amerikanen die de afgelopen jaren hun eerste vleesvervanger kochten, kochten geen enkel product meer in de categorie. Nu het gezondheidsimago schade heeft opgelopen krimpt ook de verkoop onder de traditionele doelgroep van bewuste consumenten. Al ligt hierin mogelijk juist een kans voor Europese producenten.
3 April 2023
Vleesvervangers

Analyse Vlees & Eiwit

Nederlander koopt vooral goedkope vleesvervangers

Vleesvervangers hebben het op het moment niet makkelijk. In de Verenigde Staten maakt de categorie een flinke dip door, maar in Nederland blijkt de krimpt voor alsnog beperkt. Omdat vleesvervangers structureel in de aanbieding zijn kunnen Nederlandse consumenten deze producten voor een lagere prijs inkopen.
7 Maart 2023
Rugenwalder Vleesvervangers

Analyse Vlees & Eiwit

Steeds meer Duitsers kiezen voor vleesvervangers

De Duitse markt voor vleesvervanger is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Omdat de Duitse vleesvervangersmarkt zich nog in een vroeg stadium bevindt, liggen er volgens ingewijden kansen. Toch zou het voor buitenstaanders moeilijk kunnen blijken om een graantje mee te pikken. Omdat veel supermarkten hun producten decentraal inkopen, is het voor bedrijven zonder netwerk namelijk ingewikkeld om hun producten in de Duitse supermarkten te krijgen.
26 Januari 2023
Boerenbusiness

Analyse Vleesvervangers

Vleesvervangers: enorme kans voor Chinese markt

Uit een enquête van van Brits consultancybreau Good Growth Co blijkt dat bijna 40% van de Chinese bevolking hun vleesconsumptie probeert te verminderen. Dit resultaat is opmerkelijk, aangezien de Chinese vleesconsumptie volgens vrijwel alle schattingen de komende jaren juist toeneemt. Toch komt het nieuws niet uit het niets. De Chinese overheid probeert de vleesconsumptie onder haar bevolking namelijk al sinds 2016 te verminderen en inmiddels lijkt deze oproep onder jongeren te zijn geland. Door de verandering van het Chinese eetpatroon, ligt de Chinese markt voor producenten van vleesvervangers voor het oprapen.
23 November 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden
X

Ontvangt u onze nieuwsbrief al?

Elke ochtend de laatste marktonwikkelingen

o.a. Zuivel, Vlees, Granen, Suiker, Cacao & Oliën