Vleesvervangers

Vleesvervangers Schouten Food

Nieuws Vlees & Eiwit

Duitsland schaalt flink op in aanbod vleesvervangers

De Duitse vraag naar vleesvervangers blijft maar groeien, zo schrijft het Duitse statistiekbureau Destatis. Daarmee gaan onze Oosterburen tegen de trend in de andere kernmarkten in, waar de categorie krimpt of stagneert. Als gevolg hiervan stijgt de productie van alternatieve eiwitten in Duitsland fors. De daling gaat gepaard met een algemene daling van de Duitse vleesconsumptie.
3 Mei 2024
Plant FWD

Achtergrond Vlees & Eiwit

Investeerders plantaardige markt zijn voorzichtiger

Plant FWD werd ook deze tweede editie weer gekenmerkt door een ludieke en optimistische toon. Nieuw was dat het evenement twee dagen duurde. Dit past bij de professionalisering van het evenement dat sterker werd gekenmerkt door de aanwezigheid van grote bedrijven. Ondertussen zijn investeerders voorzichtig.
26 April 2024
Vleesvervangers Schouten Food

Analyse Vlees & Eiwit

Eiwittransitie blijkt gebaat bij minder communicatie

In 2030 moet minimaal de helft van alle eiwitten die in Nederland geconsumeerd worden van plantaardige origine zijn, zo heeft het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) besloten. Uit de recente Eiwitmonitor van de Wageningen Universiteit (WUR) blijkt dat we nog ver van die verhouding afzitten. Toch is de doelstelling van het gros van de Nederlandse supermarkten en kantines nog een stuk ambitieuzer. Dit zet bedrijven er steeds vaker toe aan om grote stappen te zetten, zonder dat naar het publiek te communiceren.
17 April 2024
Vivera Vleesvervangers

Interview Miek Schlangen

'Structuur vleesvervangers kan stukken beter'

Het is lang en breed bekend dat vleesvervangers op het gebied van structuur nog flinke stappen te zetten hebben. Daarom weidde Miek Schlangen haar promotieonderzoek aan de Wageningen Universiteit aan dit onderwerp. Daarin ontwikkelde ze een objectieve methode om de structuur van vleesvervangers te beoordelen en toonde ze het succes aan van een nieuwe innovatieve methode voor de productie van vleesvervangers.  
15 April 2024
Beyond Meat Vleesvervangers

Nieuws Vlees & Eiwit

Frans verbod plantaardige vleesnamen uitgesteld

De rechtszaak over het Franse verbod om vleesvervangers vleesnamen zoals ham of spek te geven, is voor de tweede keer uitgesteld. Eerder besloot het Franse hooggerechtshof al om de uitvoer van de wet uit te stellen.
11 April 2024
Vleesvervangers

Nieuws Vlees & Eiwit

Veganuary garandeert niet langer succes op vegamarkt

De Britse markt voor plantaardige alternatieven is in januari wederom gekrompen. Over de eerste vier weken van januari daalde de verkoop van vleesvervangers vergeleken met 2023 met 12,8%, zo blijkt uit data van Kantar en Nielsen. Het Britse ministerie van Landbouw (AHBD) concludeert dat Britse consumenten interesse voor plantaardige alternatieven verliezen.
18 Maart 2024
Rugenwalder Vleesvervangers

Analyse Vlees & Eiwit

Duits voedingsadvies risico voor alternatieve eiwitten

Het sentiment voor plantaardige voeding is nog altijd vrij sterk. Na Lidl probeert ook Burger King de consument met lagere prijzen te verleiden om voor plantaardige alternatieven te kiezen. De keuze voor Duitsland ligt voor de hand, aangezien daar het klimaat voor plantaardige voeding gunstig is, al valt het niet uit te sluiten dat nieuwe Duitse voedingsadviezen roet in het eten gooien voor plantaardige alternatieven.   
12 Maart 2024
Van Gelder

Interview Gerrit Van Gelder

'Consument wil nog altijd gezonde vleesvervanger'

Al tientallen jaren verwerkt en verkoopt Van Gelder met succes groenten en fruit. In november 2022 besloot het bedrijf een 'enorme nieuwe productieruimte' in te richten voor vleesvervangers. Directeur Gerrit van Gelder vertelt waarom het bedrijf steeds meer stappen in die moeizaam lopende markt zet.
11 Maart 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden
X

Ontvangt u onze nieuwsbrief al?

Elke ochtend de laatste marktonwikkelingen

o.a. Zuivel, Vlees, Granen, Suiker, Cacao & Oliën