Dossier | Food People

Dirk Govers

Food People Dirk Govers

'Biggenvlees heeft potentie op Nederlandse markt'

Biggenvlees is in Nederland niet zo bekend, maar toch worden ook hier biggen geslacht. De grootste biggenslachterij van het land, Pigarné, slacht zo'n 3.000 biggen per week. Twee jaar geleden werd CEO van veehandel VAEX Dirk Govers (Links op de foto) mede-eigenaar van het bedrijf. Govers vertelt waarom Nederland ondanks de lage vraag een geschikt land is voor een biggenslachterij. Daarnaast sluit operationeel leider Hermen van Oene (rechts op de foto) aan voor de technische details.
11 Juni 2024
Hessel Jan Sinnige

Food People Hessel Jan Sinnige

'Zuivelsector kan veel leren van speciaalbier'

Zuivelcoöperatie Zuco is in 2018 opgericht door voormalig melkveehouder Hessel Jan Sinnige (34). Oorspronkelijk met als doel om boeren en burgers meer met elkaar in verbinding te brengen. Het begon met een ijswinkel in Dokkum, maar intussen is de coöperatie de spin in het web van zelfzuivelaars in ons land om die te laten groeien en bloeien.
6 Juni 2024
Flevosap Wyno Vermeulen

Food People Wyno Vermeulen

Na 30 jaar nog volop groeiambitie bij Flevosap

Voor een wand vol met tientallen flessen puur sap met verschillende labels legt eigenaar Wyno Vermeulen uit hoe er in het dertigjarig bestaan van Flevosap bijna ieder jaar wel een smaak bijkwam naast appelsap. Bijvoorbeeld rode bieten- of appel/ananas/perziksap. Ook zijn er verschillende eigen merken, zoals sLandsBeste en Oersap en produceert de onderneming voor private label. In totaal staan er een stuk of twintig verschillende merken in de kast. Flevosap is nog steeds het grootste merk.
28 Mei 2024
Gijs Droge

Food People Gijs Dröge

'Plankton biedt potentie maar ook uitdagingen'

In de voedingssector is steeds meer aandacht voor plankton als ingrediënt, maar nog weinig bedrijven in de foodsector wagen zich eraan. Een pionier op dit front is de supplementenproducent PLNKTN. We spreken medeoprichter Gijs Dröge.
23 Mei 2024
Gerard Hardeman

Food People Gerard Hardeman

Bewust hoofdprijs betalen bij Nederlandse biotarwe

De tarwe waarmee in Nederland wordt gebakken, komt voor het overgrote deel uit het buitenland. Gerard Hardeman gebruikt al elf jaar (biologische) Nederlandse baktarwe, tot tevredenheid. Hij bakte al biologisch en een paar jaar geleden kwam daar ook een losstaande glutenvrije bakkerij bij. Glutenvrij en biologisch. Hardeman noemt het 'een niche in een niche'. Hij heeft er met zijn webshop in heel de Benelux klanten voor.
14 Mei 2024
Ganda

Food People Koen Damme

Ganda maakt Italiaanse ham, maar dan in België

Sinds 1954 maakt het Belgische Ganda een gedroogde Ham geïnspireerd op de parmaham. In die tijd produceerde de ondernemersfamilie louter voor de eigen slagerij. Inmiddels produceert het bedrijf 1.600 tot 1.800 hammen per week via allerlei verschillende kanalen. Derde generatie eigenaar Koen Damme vertelt wat de Italiaanse stijl ham zo bijzonder maakt.
30 April 2024
Marcel Joosten FrietHoes

Food People Marcel Joosten

'Doel is een nieuwe norm in frites neer te zetten'

Van een kleine winkel in Haarlem met zelfgemaakte verse frites naar een serieuze fritesproducent die levert aan horecagroothandels en supermarkten. FrietHoes wil met verse frites de nieuwe standaard voor frites zetten.
23 April 2024
Evert Tebak

Food People Evert Tebak

Sparerib tegenwoordig serieuze zaak

Traditioneel staat de sparerib vooral bekend als een snackbarproduct, maar met de opkomst van de barbecuecultuur in Nederland ontstaat er meer aandacht voor het product. Voor de beroepsorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) zijn spareribs al jaren een serieuze zaak. Daarom reikt de organisatie elk jaar aan prijs uit aan de slager met de beste spareribs van Nederland. Keurslagerij E. Tebak nam de prijs dit jaar in ontvangst. Eigenaar Evert Tebak doet uit de doeken hoe je de beste sparerib van Nederland maakt.
18 April 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden